FICCIÓ
Mèdia 04/11/2011

'Hispania' s'acaba, la història continua

Antena 3 rodarà l'any que ve un spin-off d'Hispania. Abans emetrà tres capítols especials de la sèrie per tancar el conflicte entre Galba i Viriato, que comptaran amb la participació de Pepe Sancho.

Albert Castellví Roca
2 min
L'actor català Lluís Homar interpreta el pretor romà Galba a la sèrie Hispania.

Barcelona.Hispania s'acaba. De fet, amb el nom actual, només li queden tres capítols, que conformaran una mena de tercera temporada reduïda durant la qual culminarà l'eterna batalla entre el líder hispà, Viriato, i el pretor romà Galba. Algunes trames i la majoria dels personatges, però, seguiran endavant més enllà d'aquest epíleg, tot i que serà en altres escenaris i sota un títol nou que de moment Antena 3 no ha concretat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cadena i la productora Bambú tenen previst iniciar el rodatge de l'spin-off de la sèrie a principis de l'any que ve, però els tres capítols especials que posaran punt i seguit a Hispania, la leyenda ja s'han començat a enregistrar. Aquests episodis compten amb una presència destacada: l'actor Pepe Sancho -a qui aquest any ja s'ha pogut veure com a protagonista de la sèrie Crematorio- s'incorpora de manera puntual a l'elenc per convertir-se en un dels personatges claus del desenllaç de la trama, Quinto Servilo Cepión, un amic de joventut de Galba (Lluís Homar). Aquest, en veure's acorralat per l'avanç de les forces hispanes, buscarà l'ajuda del seu antic company, ara aspirant a senador, que es trobarà en el dilema de ser fidel a les ordres del Senat o fer costat al seu amic.

Mentrestant, i tal com explica la història real, Viriato (Roberto Enríquez) aconseguirà el reconeixement de Roma a la seva valentia, però quan més a prop vegi la victòria serà traït, assassinat per ordre de Galba i, així, convertit en llegenda.

D'Hispània a Roma

"La sèrie es diu Hispania, no Viriato", va remarcar ja fa unes setmanes Ramón Campos, productor de Bambú, anticipant que la desaparició del personatge -fàcilment previsible, ja que era la reencarnació d'un líder rebel històric mort en la lluita contra els romans- no havia de suposar automàticament la fi de la sèrie. I efectivament, serà així, tot i que sí que hi haurà canvis importants.

El primer és que les futures temporades no s'emetran sota el nom d'Hispania, sinó que estrenaran un títol nou que per ara no s'ha avançat. Aquest canvi en la denominació s'explica principalment perquè el gruix de les trames es traslladarà del poblat hispà de Caura fins a la capital de l'Imperi Romà, i deixarà de focalitzar l'atenció en les lluites pel domini de la península per fixar-se més aviat en les intrigues i traïcions de les famílies romanes benestants.

El trasllat, però, no serà només narratiu: les càmeres d'Antena 3 també es desplaçaran des d'Extremadura -on s'han enregistrat fins ara la majoria de seqüències exteriors- fins a Itàlia i Bulgària, on, segons Campos, hi ha "platós enormes amb reproduccions de carrers, places i circs romans" que "deixaran els espectadors amb la boca oberta".

De moment només s'ha pactat el rodatge d'un bloc de 13 capítols, però si els resultats segueixen sent bons és molt probable que la continuació d'Hispania s'allargui durant diverses temporades.

stats