Tecnologia
Mèdia 22/01/2012

Hollywood va col·laborar amb l'FBI per tancar Megaupload

Aquest dilluns el jutge ha de decidir si atorga llibertat amb fiança a Kim Schmitz i la resta de detinguts

à. G. M.
1 min
Kim Schmitz

BarcelonaL'operació de l'FBI contra la pàgina Megaupload es va construir en part amb la documentació aportada pels estudis de Hollywood. Segons ha transcendit de fonts de la investigació, la Warner Bros mantenia un estira-i-arronsa amb els responsables de la pàgina, als quals demanava poder eliminar il·limitadament tots els arxius pirates que detectessin. Kim Schmitz, el propietari de Megaupload, va accedir a ampliar-los fins a 5.000 arxius diaris aquesta potestat (abans en tenien 2.500), però no va concedir-los la facultat d'eliminar il·limitadament qualsevol pel·lícula seva que hi trobessin.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Hollywood és a més un dels finançadors habituals de les campanyes dels Demòcrates i havien demanat al president Obama un gest en aquest sentit. Tot i que hi havia iniciatives legislatives en marxa, l'operació de l'FBI ha estat la visualització clara que els Estats Units volen liderar la lluita contra la pirateria i que no temen actuar per la via policial, mentre s'acabi d'armar la via legislativa. Enguany és, a més, any electoral als EUA.

Mentrestant, Schmitz i els altres tres detinguts declararan aquest dilluns davant un tribunal de la ciutat d'Auckland (Nova Zelanda) i demanaran que se'ls deixi en llibertat amb fiança. El jutge ha de determinar si els ho concedeix o dicta presó preventiva.

stats