INTERNET
Mèdia 28/03/2012

Hollywood va voler fer negocis amb Megaupload

Els grans estudis de Hollywood van intentar unir-se a l'enemic. Segons Megaupload, van oferir-li acords per compartir continguts i fer projectes publicitaris. Seran una part substancial de la defensa.

Natalia Araguás
2 min
Hollywood va voler fer negocis amb Megaupload

BARCELONA.Tot i queixar-se perquè violava els seus drets d'autor, diversos estudis de Hollywood van intentar establir acords comercials amb Megaupload. Executius de Disney, Warner Bros, Fox i Turner Broadcasting van enviar e-mails al portal fundat per Kim Dotcom en què proposaven compartir continguts i emprendre projectes de publicitat conjunta, segons va recollir ahir el diari The New Zealand Herald .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

D'acord amb aquests correus, Warner Bros va voler distribuir els seus continguts -la companyia citava com a exemples Harry Potter , El cavaller fosc i Sexe a Nova York - entre els usuaris de Megaupload, en un principi tràilers i seqüències de pel·lícules. Un segon correu preguntava com podia penjar els vídeos al portal en una única acció, en comptes d'un per un. També Walt Disney va expressar la intenció de publicar continguts a Megaupload. Amb aquest propòsit va redactar un acord, que volia fer servir en comptes de les condicions d'ús del portal. Per la seva banda, Fox i Turner van sondejar Megaupload per emprendre projectes publicitaris en benefici mutu.

Des de la llibertat condicional, Kim Dotcom comença a dibuixar les línies mestres de la seva defensa. Malgrat la prohibició expressa d'acostar-se a internet, portals com TorrentFreak publicaven ahir el contingut íntegre d'aquests correus. El fundador de Megaupload provarà de demostrar que les grans empreses de l'entreteniment van voler associar-se amb ell en reiterades ocasions, eren els seus clients i tenien ple dret d'esborrar els continguts que volguessin de la web de descàrregues. Un exèrcit d'advocats estan al servei de Dotcom -entre ells Robert Bennet, valedor de Bill Clinton al cas Lewinsky- a l'espera de l'audiència que ha de decidir a l'agost la seva extradició als EUA.

La defensa de Megaupload creu que uns 490 comptes del portal pertanyien a membres de l'Associació del Cinema dels EUA i de l'Associació de la Indústria Discogràfica, que van penjar-hi uns 16.455 arxius. Intentarà demostrar que uns 1.058 membres del portal eren representants d'institucions com l'FBI, la NASA i els tribunals dels Estats Units. Segons assegura, també hi havia uns 15.634 comptes de militars dels EUA, que van penjar 340.893 arxius a Megaupload.

stats