PREMIS
Mèdia 20/06/2012

'Homeland' i 'Community', les millors sèries pels crítics dels EUA

à.g.m.
2 min
Claire Danes, guanyadora del premi a millor actriu de drama per la seva interpretació a Homeland.

BARCELONA.Els crítics dels Estats Units han considerat que Homeland és la millor sèrie dramàtica de l'any i Community la millor comèdia. Dimarts a la matinada es van celebrar els Critics Choice Awards televisius: és el segon any en què tenen gala pròpia, emancipada de la cinematogràfica. Homeland, una història d'espionatge amb Al-Qaida com a teló de fons, també es va endur el guardó a l'actriu principal, de la mà de Claire Danes. En la categoria masculina, l'estatueta va recaure en Bryan Cranston, el professor de química reconvertit en narco de Breaking bad .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La gran perdedora va ser Mad men , que només va recollir el guardó a millor actriu secundària de drama (per a Christina Hendricks), tot i que a la primera edició d'aquests premis havia arrasat. El jurat va distingir Giancarlo Esposito com a millor actor secundari de drama, per la seva interpretació a Breaking bad .

Louis C.K., el millor actor còmic

Els crítics americans van distingir Louis C.K. com a millor actor de comèdia per la sèrie que duu el seu nom i que, en format de fals documental, narra les seves vicissituds com a humorista de pa sucat amb oli, divorciat i en permanent crisi existencial. Zooey Deschanel, amb New girl , va rebre el premi a actriu de comèdia per la que ha estat una de les sitcom revelacions de l'any, que rep ara l'aval de la crítica després d'obtenir el de l'audiència. Les categories d'actor i actriu secundaris van anar a parar al matrimoni fictici de Modern family format per Claire i Phil (interpretats per Julie Bowen i Ty Burrell, respectivament).

Sherlock també va marxar amb premi: millor minisèrie i millor actor de minisèrie per a Benedict Cumberbatch, que interpreta l'immortal detectiu creat per Arthur Conan Doyle.

La cerimònia també va servir per posar al mapa les millors noves sèries, segons els crítics. Van rebre aquesta distinció The following , The mindy project , Nashville , The newsroom i Political animals .

stats