FICCIÓ TELEVISIVA
Mèdia 21/05/2012

'House' diu adéu després de 8 anys

El doctor House passarà consulta per última vegada demà. Fox emet el final de la sèrie a les 6.30 hores, simultàniament amb els EUA. Després de vuit anys, el Sherlock Holmes dels diagnòstics mèdics s'acomiada.

Natalia Araguás
2 min
'House' diu adéu després de 8 anys

BARCELONA"Per què no desapareixem abans que la música s'acabi, mentre encara quedi certa mística en l'aire?" Amb aquesta pregunta, els productors executius de House , David Shore, Katie Jacobs i Hugh Laurie -aquest últim, l'actor que dóna vida al carismàtic doctor-, van anunciar que la vuitena temporada seria l'última. "Els productors sempre vam imaginar House com una criatura enigmàtica, no seria mai l'últim a abandonar una festa", van ironitzar. Ja està tot a punt per al seu adéu: la Fox oferirà la matinada de demà el desenllaç de House a partir de les 6.30 hores, en emissió simultània amb la costa oest dels EUA. A la nit, es podrà veure la versió original amb subtítols (23.15 hores).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb House cau l'última de les grans sèries que, estrenades el 2004, van inaugurar l'època daurada de la ficció televisiva. Completen el triumvirat Perdidos , que es va acabar el 2010, i Mujeres desesperadas , que va acomiadar-se el 13 de maig amb una audiència d'11 milions d'espectadors. Una xifra modesta si es té en compte que més de 30 milions de televidents havien estat pendents de les mestresses de casa de Wisteria Lane el seu primer any de vida. En les ressenyes de l'endemà va comentar-se que, efectivament, potser el moment de dir adéu de Mujeres desesperadas havia arribat.

Un desgast que ha volgut evitar House , que ha entrat al Llibre Guinness dels Rècords del 2012 com la sèrie més popular del món, amb 81,8 milions d'espectadors en 66 països. Bona part del seu èxit es deu a la personalitat del doctor House, que, genialitat mèdica a banda, és misantrop, arrogant i sempre tira pel broc gros en el seu tracte amb els pacients. "Puc veure el seu encant. No és el que es diu un home agradable, però molts dels meus amics tampoc ho són", reflexionava Hugh Laurie en una entrevista publicada a El País el 2006: "La gent ens cau bé per moltes raons, perquè ens fan riure, ens sorprenen o ens entretenen". A l'espera que es concreti el seu futur professional després de House , Laurie ja ha deixat clar que la seva prioritat no és tornar a la petita pantalla, sinó escriure, produir o dirigir.

En idear la sèrie, David Shore va proposar a la Fox una trama detectivesca, a l'estil CSI , en què la malaltia -com més atípica millor- ocupés el lloc del crim. Un cop la cadena l'hi va comprar, va adonar-se de la importància que tot girés al voltant d'un personatge central interessant. Per construir-lo, es va inspirar en Sherlock Holmes, de qui Shore és un gran fan. House comparteix amb el detectiu no només un impecable mètode deductiu, també la tendència a les addiccions -en el seu cas, a la Vicodina, en comptes de l'opi, la cocaïna i la morfina-, l'adreça (viu a l'apartament 221B, tot i que no a Baker Street), l'interès per la música i un sacrificat i fidel company, el doctor Wilson.

La pressió dels seus lectors va portar Arthur Conan Doyle a ressuscitar Sherlock Holmes l'any 1903, després de fer-lo morir a mans del malvat Moriarty a L'aventura del problema final . Tot indica que ara aquesta proesa no es repetirà i Hugh Laurie podrà prendre's un merescut descans.

stats