demandes
Mèdia 13/04/2011

Un bloguer reclama 100 milions de dòlars a 'The Huffington Post'

La demanda, presentada ahir a un jutjat federal de Manhattan (EUA), es produeix dos mesos després que Arianna Huffington, cofundadora del diari digital, el vengués a AOL per 315 milions de dòlars

Redacció / Reuters
2 min
Capçalera del portal informatiu digital The Huffington Post

BarcelonaLa demanda presentada ahir pel bloguer Jonathan Tasini a un jutjat federal de Manhattan acusa el diari digital nordamericà The Huffington Post d'haver-se embutxacat “injustament” més de 100 milions de dòlars gràcies als seus bloguers no remunerats, abans que el gegant de la comunicació AOL comprés el lloc web de notícies el passat mes de febrer. Tasini reclama a la companyia part del benefici obtingut amb la venda del portal. Segons la demanda, dels 315 milions de dòlars obtinguts amb la venda, s'estima en 105 milions el valor dels continguts redactats per bloguers.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Combinant l'opinió amb les notícies, els continguts de la pàgina de The Huffington Post es basen en les contribucions lliures de famosos, polítics i experts. La pàgina s'ha convertit en un lloc informatiu de referència des del seu inici el 2005.

Tasini assegurava ahir que "The Huffington Post no és res sense els bloguers que van crear-ne els continguts”. Tasini espera que la seva iniciatia converteixi la demanda en una qüestió col·lectiva de tots els bloguers del portal que no han sigut remunerats.

Mario Ruiz, portaveu de la pàgina web, ha assegurat que, malgrat que no ha revisat la demanda, “les acusacions són totalment infundades”. “Els bloguers utilitzen la nostra plataforma per assegurar-se que les seves idees i punts de vista arriben al màxim de persones possible, de la mateixa manera que molta gent va a programes de televisió per transmetre les seves opinions a un públic ampli”.

John Coffe, un professor de la Universitat de Columbia a Nova York, ha assegurat que és molt probable que el jutge rebutgi la demanda "ja que segurament considerarà que la decisió dels bloguers de contribuir amb la pàgina web va ser una decisió lliure i que, per tant, el lloc web estava en el seu dret de treure beneficis del contingut".

La demanda de Jonathan Tasini es tramitarà al Tribunal del Districte Sud de Nova York.

stats