TELEVISIÓ
Mèdia 19/01/2011

IB3 externalitza els informatius i el sindicat de periodistes se'n queixa

Laia Altarriba
1 min
Els presentadors d''IB3 Notícies migdia', Joan Carles Palos i Elena Serra

BarcelonaCentral Broadcaster Media (CBM) és l'empresa que ha guanyat el concurs convocat per IB3 per gestionar els informatius del canal de televisió balear.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta empresa és d'àmbit estatal i ja fa una tasca similar per als informatius d'Antena 3 i de Telemadrid, a més d'aportar serveis tècnics a programes de la mateixa Antena 3 i de Telecinco.

El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) se n'ha queixat perquè "hi ha una llei que impedeix que s'externalitzin els serveis informatius de la televisió autonòmica".

Es refereixen a la llei que va aprovar el Parlament balear el passat 21 de desembre i que estableix la internalització d'una part dels serveis informatius, que fins ara ha gestionat l'empresa SBT, de Jacinto Farrús. Tot i això, la llei no concretava si IB3 contractararia directament els editors dels programes o si també internalitzaria els presentadors, els redactors i els tècnics.

En aprovar-se la nova llei el passat desembre, el concurs per gestionar els serveis estava obert pels conflictes oberts entre SBT amb els treballadors i amb la direcció d'IB3. La llei entrarà en vigor l'1 de juliol i caldrà veure com encaixa amb l'adjudicació que avui s'ha fet pública.

CBM s'encarregarà de la gestió dels informatius balears a partir del proper 26 de febrer.

stats