04/10/2011

IBookstore: igual que comprar llibres al Carrefour

2 min

Des d'ahir els usuaris d'iPhone i iPad d'aquí també podem comprar llibres electrònics a iBookstore, la llibreria digital d'Apple. Ja es podien llegir e-books amb els dispositius de la poma: les aplicacions d'Amazon, Leqtor i Stanza permeten diverses combinacions de compra, descàrrega i lectura. Però com que iBookstore està vinculada al mateix compte d'usuari que la botiga de música iTunes i la d'aplicacions App Store, és probable que més d'un descobreixi ara les virtuts de la lectura digital.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Això, si hi troba els llibres que busca. Diu que ofereix 400.000 títols, menys de la meitat que Amazon per als seus Kindle. Però la immensa majoria són en anglès; Apple assegura que n'anirà afegint, però de moment només hi ha títols populars dels grups Planeta i Random House, gairebé tots en castellà. Libranda, el majorista que aporta el contingut, diu que 700 de les 5.500 referències (el 12%) que té digitalitzades són en català, però vendre-les és decisió de cada editorial, i ahir sobraven dits d'una mà per comptar els llibres a iBookstore en el nostre idioma. El majorista de les editorials d'aquí, 36L Books, disposa de 302 títols en català, el 30% sobre un total de 1.013, però encara no subministra a la llibreria d'Apple ni a les d'Amazon i Telefónica. Només els ven a Leqtor.com, propietat seva.

Ara per ara, comprar e-books amb un iPad és com fer-ho en un hipermercat. Hi trobareu títols d'autors mediàtics, premis literaris recents i restes de liquidacions editorials, però no espereu gaudir del gran avantatge del llibre digital, l'accés a un fons de catàleg infinit. El pitjor de tot és que iBookstore ni tan sols ofereix la facilitat d'ús característica d'Apple: no hi ha manera de consultar el catàleg per idioma. Un exemple més de servei dissenyat a 9.500 quilòmetres del lloc on hi ha els seus usuaris.

stats