Tecnologia
Mèdia 19/04/2012

Ikea s'avança a Apple i presenta un model de televisor connectat a internet

La 'smart-TV' Uppleva es començarà a distribuir a cinc ciutats europees al juny i valdrà aproximadament 700 euros, en la versió més bàsica

Àlex Gutiérrez M.
1 min

BarcelonaMentre tots els focus estaven posats en Apple i el seu llargament anunciat televisor integrat (connectat a internet i amb possibilitat de comprar a la carta continguts), Ikea ha desenvolupat discretament un producte que podria robar-li la cartera a la companyia de la poma. Uppleva és un aparell amb tecnologia LED i alta definició disponible en tres mides de pantalla diferents i que començarà a vendre's ja a cinc ciutats europees al juny (Estocolm, Milà, París, Gdansk, i Berlín). La següent fase serà estendre la distribució a set països sencers a la tardor, abans de convertir-ho en un producte global el 2013. El televisor, llest per connectar-se a una xarxa wifi, ha estat desenvolupat junt amb el fabricant xinès TCL.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

I no podia faltar el segell Ikea: està dissenyat per fer invisibles els clàssics cabdells de cables que caracteritzen un menjador contemporani. El mateix moble amaga el lector de Blu-ray, el DVD o la cadena de música, de manera que les connexions tampoc queden a la vista. També s'amenaça la clàssica estesa de comandaments de la tauleta de centre: tots els dispositius poden controlar-se amb un únic comandament (i fer-ho a través de la fusta que amaga els aparells).

stats