Mèdia 29/03/2012

Indústria reconeix com a "difícil" que les televisions renunciïn a canals de TDT

El ministre José Manuel Soria confirma que el govern central ha constituït una mesa de diàleg amb les cadenes

1 min

El ministre d’Indústria, José Manuel Soria, va confirmar ahir que el govern central ha constituït una mesa de diàleg amb les televisions per intentar que renunciïn a part dels canals de TDT.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb tot, va reconèixer que és “un objectiu difícil” i a les cadenes “els costa acceptar” tornar la meitat de canals de TDT, com pretén Indústria per tal d’abaratir les despeses pel canvi de freqüències que ha de fer-se abans de l’1 de gener del 2015, quan aquest espai serà ocupat per companyies de telefonia mòbil. Soria va confiar a arribar a una solució “com més aviat millor” i va dir que no es farà cap tipus d’imposició a les teles.

Segons assegura Soria, només es pretén "arribar a la millor solució possible amb el menor cost possible per a tothom, i si no hi ha necessitat de reantenització, molt millor".

D'acord amb el pla dissenyat per l'anterior govern, a l'abril s'hauria d'iniciar una nova fase per alliberar l'anomenat dividend digital, destinat a les empreses de telecomunicacions, que implicaria que les cadenes de televisió haurien d'alliberar part de l'espectre radioelèctric en el qual emeten actualment i mudar-se a altres freqüències.

Aquest trasllat implicaria que prop d'1,5 milions d'habitatges haurien de tornar a resintonitzar les seves antenes, i un cost de 900 milions per al govern, ja que l'anterior executiu s'havia compromès a assumir els costos del procés.

stats