NOU PROJECTE
Mèdia 23/05/2012

J.J. Abrams imagina ara un món sense electricitat

La cadena NBC estrenarà aquesta tardor Revolution, la nova sèrie de J.J. Abrams. El creador de Lost planteja ara un món futur en què, misteriosament, els aparells electrònics han deixat de funcionar.

Albert Castellví Roca
2 min
En el món de Revolution, sense energia elèctrica, els cotxes ja no circulen i s'han convertit en un bon espai per tenir-hi un hort.

BARCELONA.L'èxit rotund que Lost va tenir arreu del món fins al seu comiat l'any 2010 va donar lloc, després, a una sèrie d'alts i baixos pel que fa a les produccions televisives impulsades pel creador d'aquella sèrie, J.J. Abrams. Fringe , estrenada als Estats Units el 2008, i més recentment Person of interest han repetit, si més no en part, els bons resultats de Lost , però ni Undercovers (2010) ni Alcatraz (2012) no han funcionat i s'han cancel·lat després d'una única temporada, durant la qual els índexs d'audiència no han estat els esperats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Malgrat aquestes males experiències, Abrams no es dóna per vençut i ja té entre mans un nou projecte, que ha rebut el vistiplau de la cadena nord-americana NBC i que es començarà a emetre a la tardor. Es tracta de Revolution , una sèrie amb què Abrams -que en serà productor executiu- es torna a internar en el món de la ciència-ficció. Però a diferència d'altres produccions seves d'aquest gènere, com Lost i Fringe , la nova sèrie no estarà ambientada en el present, sinó en un futur -no gaire llunyà, això sí- en què tots els aparells electrònics han deixat de funcionar.

Quinze anys després d'aquesta sobtada i misteriosa apagada, que va deixar del tot inservibles els sistemes de comunicació i els mitjans de transport, va aturar els hospitals, va eliminar tots els arxius informàtics i va comportar el col·lapse de totes les estructures socials i polítiques existents, la gent ha adoptat un estil de vida primitiu, basat en l'agricultura de subsistència, en un nou món en què la naturalesa, ara gairebé incontrolable, s'ha apoderat de les ciutats.

En aquesta societat viuen els membres de la família Matheson, la vida dels quals canvia del tot quan el pare, just abans de morir, revela a un amic seu que té un misteriós objecte, una espècie d'amulet, que pot ser clau per explicar les causes de l'apagada global i, fins i tot, per revertir-ne els efectes. La seva filla, amb l'ajuda d'un oncle a qui gairebé no coneix i d'uns companys de viatge en qui no sap si pot confiar, emprèn llavors un llarg camí per descobrir què amagava el seu pare i quina relació va tenir amb els fets de quinze anys enrere.

Però ells no són els únics que investiguen: una milícia que després de la caiguda dels poders oficials ha aconseguit imposar per la força el seu domini també vol obtenir l'amulet amb l'objectiu de mantenir l'ordre social actual.

Eric Kripke, responsable de la sèrie Supernatural , és el creador de Revolution , que tindrà com a protagonistes Billy Burke (Crespuscle ), Giancarlo Esposito ( Breaking bad ) i Tracy Spiridakos ( Being human ). Jon Favreau, director d' Iron man , ha dirigit el capítol pilot.

stats