Revistes
Mèdia 30/04/2012

Les revistes 'Jaç' i 'Sons de la Mediterrània' deixen de publicar-se "temporalment" en paper

Les dificultats econòmiques han obligat el grup Enderrock a prendre la decisió. Dos nous portals web recolliran la informació relacionada amb el jazz i la música d'arrel

Acn
2 min

BarcelonaLes revistes del Grup Enderrock dedicades al jazz i a la música d'arrel, 'Jaç' i 'Sons de la Mediterrània', deixen de sortir en paper. Des d'ara, part dels continguts de les dues capçaleres s'incorporaran a 'Enderrock' i '440Clàssica', i es crearan dos nous portals digitals musicals dedicats a la música folk i al jazz. En declaracions a l'ACN, el director editorial del grup, Lluís Gendrau, va avançar que les causes de la decisió són la gran caiguda dels ingressos publicitaris i, d'altra banda, la reducció "del 90%" de les subvencions a les revistes en català que el Govern va establir als pressupostos 2011.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El número 42 de la revista 'Jaç', corresponent als mesos de febrer-març del 2012, ha estat el darrer d'una capçalera que duia 10 anys publicant-se ininterrompudament. Al seu torn, 'Sons de la Mediterrània' tanca una etapa de gairebé cinc anys informant sobre la música catalana d'arrel amb el número 27 (març-abril del 2012), després d'aparèixer l'any 2007 com a hereva de la revista 'Folc' (nascuda l'any 2000). En aquest darrer número la revista destacava en portada la dilatada relació personal i artística entre Marina Rossell i i el cantautor francès Georges Moustaki.

Lluís Gendrau ha indicat en declaracions a l'ACN que es tracta d'una suspensió "temporal" –però indefinida– de les dues capçaleres. A més, ha subratllat el fet que bona part dels continguts d'aquestes dues revistes "s'integraran" en les pàgines d''Enderrock' –amb la informació vinculada a 'Jaç'– i '440Clàssica' –amb la vinculada a 'Sons'–. D'altra banda, el grup desenvoluparà dos nous portals digitals "per continuar mantenint la informació i la relació amb les capçaleres i els lectors", senyala Gendrau.

En aquesta línia, el director editorial del grup ha assegurat que des d'Enderrock "sempre hi ha hagut la voluntat transversal de transmetre els continguts sigui en paper, digital, televisió o ràdio, això no és tan important". Així, Gendrau s'ha mostrat compromès a continuar donant la informació que fins ara aportaven 'Jaç' i 'Sons', "com sigui possible". A partir d'ara, 'Enderrock' i la joveníssima '440Clàssica' seran les úniques dues capçaleres en paper del grup.

Els motius que han dut el Grup Enderrock a prendre aquesta determinació són estrictament econòmics. D'una banda, hi ha la caiguda d'ingressos publicitaris –comuna a totes les publicacions en paper–. De l'altra, hi ha la retallada d'entre el 90% i 95% als projectes de revistes en català que el Govern va fixar en els pressupostos del 2011. En aquest sentit, Gendrau, lamenta especialment la "manca de suport institucional" cap al sistema de publicacions en català i, particularment, a les del grup que representa.

stats