Mèdia 26/07/2012

José Mota porta a Telecinco dues sèries i un programa d'humor

José Mota estrenarà l'any que ve un programa d'humor a Telecinco. Serà el primer projecte que veurà la llum dels tres que l'humorista ha portat a Mediaset. La cadena també prepara un biopic sobre el rei.

Albert Castellví Roca
3 min

BARCELONAJosé Mota serà un dels grans protagonistes de la programació de Telecinco a partir de l'any que ve. L'humorista va arribar a Mediaset al maig i va fer-ho amb tres projectes entre mans que començaran a concretar-se la pròxima temporada. Si més no, aquests són els plans amb què treballa ara mateix la cadena, segons va avançar el director general de continguts de Mediaset España, Manuel Villanueva, en una entrevista a l'agència Efe.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El primer que hauria de veure la llum és un programa d'humor que, segons Villanueva, es començarà a rodar durant la tardor i "s'emetrà el 2013". Aquest espai podria assemblar-se a La hora de José Mota , el format de gags que l'actor havia protagonitzat i dirigit a La 1 durant les últimes tres temporades, i amb molt d'èxit. El programa es va acomiadar al febrer amb una mitjana de més de 3,5 milions d'espectadors i un 18,6% de share a l'Estat que el van convertir en líder indiscutible dels divendres. Amb tot, l'elevat cost de l'espai -segons l'auditoria de RTVE corresponent al 2010, que es va fer pública el febrer d'enguany, era el programa més car de la cadena, amb un cost de 491.000 euros per episodi, és a dir, 12.200 euros per minut- va fer-ne inviable la renovació per a una nova temporada i va acabar amb el fitxatge de l'actor per part de Telecinco.

Mota, però, ja estava treballant en un nou projecte per a TVE, que ara també s'ha traslladat a Telecinco. Es tracta d'una sèrie en què ell i Fernando Tejero -conegut sobretot pel seu paper a Aquí no hay quien viva - donaran vida a dos germans propietaris d'un bar de poble. El projecte es va començar a gestar a finals de l'any passat, però la congelació de les relacions amb TVE van deixar-lo aparcat durant uns mesos. Ara el projecte s'ha reprès i Villanueva ha revelat que el director i guionista Roberto Santiago ja l'està desenvolupant.

A aquests dos projectes se n'hi ha de sumar encara un altre: una altra sèrie d'humor creada per Francisco Regeiro i amb Mota de protagonista, de la qual, de moment, encara no n'han transcendit més detalls.

Resines i el rei

Més enllà de les múltiples propostes de Mota, la futura graella de Telecinco es nodrirà també d'un bon grapat de projectes de ficció, entre els quals en destaca un, doblement protagonitzat per Antonio Resines, que donarà vida a dos germans bessons. L'estrena d'aquest projecte, diu Villanueva, es preveu per a l'any que ve.

Abans que aquesta sèrie, però, n'arribaran d'altres, com El don de Alba -una adaptació d' Entre fantasmas que podria arribar al setembre-, Familia -una comèdia en què Nausicaa Bonnín, Alexandra Jiménez i Juana Acosta donen vida a tres germanes- i Frágiles -protagonitzada per Santi Millán i que debutarà a l'agost-. Durant la temporada vinent també han de veure la llum la sèrie musical Dreamland i noves temporades d' Aída , Tierra de lobos i La que se avecina .

En aquest sentit, el cap de continguts de Mediaset admet que produccions com Cheers , La fuga i Homicidios no van tenir la temporada passada "l'eficàcia que s'esperava", però avança que això no els farà "defallir".

Un altre camp en el qual la cadena seguirà insistint, perquè últimament li ha donat "molt bons resultats", és el de les minisèries, i en els pròxims mesos se n'estrenaran "tres o quatre" de noves. Tot i reconèixer que a Telecinco li queden "molt pocs biopics per fer", Villanueva ha confirmat que n'estan preparant un sobre Joan Carles I que es començarà a rodar a la tardor. A aquesta minisèrie se n'hi sumarà una altra sobre nens robats que es dirà Historias robadas i que ja està en fase de rodatge, i encara hi ha dos projectes més "amb temes de l'estil de Caïm i Abel i Romeu i Julieta", un dels quals es començarà a gravar abans que acabi l'any.

stats