Cas Palma Arena
Mèdia 21/01/2011

José Luis Moreno declara com a imputat en el cas Palma Arena

El ventríloc està acusat de subornar Jaume Matas a canvi que se li adjudiquessin diversos programes d'IB3

Albert Castellví
1 min
Jose Luis Moreno

BarcelonaL'empresari televisiu José Luis Moreno declara aquest migdia al jutjat d'instrucció número 3 de Palma per la seva presumpta implicació en un cas derivat del Palma Arena que investiga si es van cometre irregularitats en l'adjudicació de diversos programes d'IB3 a empreses de la seva propietat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Luis Velasco, exdirectiu d'una de les productores de Moreno, va acusar-lo d'haver subornat l'expresident de les Balears, Jaume Matas, a canvi que la televisió pública de les Illes li concedís la producció d'aquests espais. Velasco va assegurar davant del jutge que durant la gala inaugural del canal de televisió, el setembre del 2005, va veure com Moreno entregava un sobre amb 250.000 euros en efectiu a Matas.

L'empresari ha començat a declarar a les 12, dues hores després que ho fes l'exdirectora general d'IB3, Maria Umbert, que també declararà per la presumpta contractació irregular del periodista Antonio Alemany com a assessor extern de l'expresident balear.

Abans d'entrar a la sala, Moreno ha assegurat que tot plegat no és més que "una carambola de la vida, i que cal prendre-s'ho com a tal". "Estic tranquil i crec absolutament en la justícia", ha afirmat. El ventríloc s'ha mostrat "satisfet" de poder declarar davant el jutge, i ha afegit: "Com abans aporti les proves pertinents, abans acabarà aquesta situació absurda i abans podré demostrar d'on vénen les acusacions contra mi". L'empresari s'ha referit a Luis Velasco com una persona "amb un ampli historial delictiu, nombrosos judicis a l'esquena i diverses condemnes que només vol venjança".

stats