MOVIMENTS A LA TELEVISIÓ CATALANA
Mèdia 07/06/2011

Josep Cuní negocia el salt a 8TV amb un magazín als vespres

El periodista Josep Cuní podria canviar la pròxima temporada de franja i cadena. El presentador d'Els matins de TV3 té avançades les negociacions amb Godó per fer un programa en prime time a 8TV

àlex Gutiérrez M.
2 min
Josep Cuní ha estat presentador d' Els matins de TV3 des del 23 d'abril del 2004. També ha conduït programes com les nits electorals.

BarcelonaEl Grupo Godó està decidit a convertir Josep Cuní en el fitxatge estrella per a la nova temporada. Es tracta d'una oferta que té una espina dorsal –un programa en horari de vespre a 8TV– més unes quantes ramificacions, ja que l'aproparia també a La Vanguardia i RAC 1, el diari i l'emissora del mateix grup. En el cas de la televisió, a més, el que ha sigut presentador d'Els matins de TV3 des del 23 d'abril del 2004 es convertiria en la cara visible del canvi d'imatge que vol aplicar Godó a una cadena que arrossega l'estigma de basar-se massa en programes enllaunats no precisament d'estrena i en el programa de producció pròpia Arucitys, presentat per Alfons Arús. Amb un 2,6% de share obtingut al maig, el grup busca redreçar el rumb de la televisió cap a la fórmula que ha permès a RAC 1 ser una ràdio privada de referència i massiva. El programa que s'ofereix a Cuní combinaria informació i entreteniment i tindria vocació de ser el mascaró de proa de la nova temporada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) té difícil retenir un dels seus presentadors insígnia, ja que l'oferta econòmica de Godó és clarament superior. La cadena ha renunciat a negociar amb retribucions, obligada pel context de retallada que afecta periodistes i productores, i basa la seva estratègia en el valor que té formar part d'un projecte ja líder.

L'operació no està tancada, però es podria concretar en els pròxims dies –si no en les pròximes hores– ja que un dels requisits demanats per TV3 al periodista és rapidesa en la decisió, per tal de tenir marge de temps per preparar la nova temporada.

A TV3, Els matins ha sigut líder tradicional d'audiència, amb un share molt elevat (tot i que que és una xifra modesta d'espectadors absoluts, ja que és una franja de baix consum televisiu). El 23 de maig, l'endemà de les eleccions municipals, el programa va batre el rècord d'audiència de la temporada, amb una quota del 29,8%.

Josep Cuní (Tiana, 1957) no és aliè a l'impuls de nous mitjans: va ser el primer presentador d'El matí de Catalunya Ràdio, abans de dirigir el programa matinal de COMRàdio als inicis de l'emissora, el 1995, i fer un nou salt, en aquest cas a Ona Catalana, l'any 2000.

stats