NOVETAT A LA PROGRAMACIÓ
Mèdia 12/03/2011

Juanra Bonet posarà a prova els 'Gafapastas' cada vespre a La 2

Un concurs de cultura general no té per què ser acadèmic. Amb aquesta intenció, El Terrat presenta 'Gafapastas' a partir de dilluns, de la mà de l'ex-CQC i ex-Intermedio Juanra Bonet.

àlex Gutiérrez Margarit
2 min
Juanra Bonet presentarà, armat amb unes ulleres de pasta, el nou concurs de La 2, de mitja hora de durada diària.

Barcelona.A l'espera que la RAE accepti el terme gafapasta , els diccionaris d'argot el despatxen com "aquella persona que fa gala d'intel·lectual", una definició asèptica que altres fonts completen com a "evolució del modernillo , amb pretensions intel·lectuals". Tot i que el clixé el dibuixa com algú lligat sobretot al cinema d'autor i la música independent, El Terrat ha volgut agafar el terme per a un concurs que precisament intentarà lligar la cultureta amb l'alta cultura, amb l'entreteniment com a principal propòsit. Gafapastas , d'emissió diària, s'estrena dilluns a dos quarts de nou del vespre a La 2.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Juanra Bonet serà l'encarregat de conduir el programa, al qual arriba després de passar com a reporter i copresentador per Caiga quien caiga i de ser company d'armes del Gran Wyoming a El Intermedio . "L'altre dia recordava que, de fet, tinc experiència en concursos, ja que era un dels reporters del Qui corre vola . Això sí: aquest serà el primer concurs que presenti assegut. Tot un canvi; ens anem fent grans", ironitza Bonet.

Actor de formació, a partir del 17 de març interpretarà també el monòleg Animales , original de l'àcid Ricky Gervais, al Club Capitol de Barcelona.

Dos concursants, cinc fases

El concurs enfrontarà diàriament dos participants en cinc fases. El guanyador podrà repetir l'endemà; el perdedor s'endurà un lector de llibres electrònics. Al marge dels concursants que passin per l'estudi de TVE a Sant Cugat, els internautes també poden participar en un parell de proves, tant des de la web de la cadena com des dels seus perfils socials.

Les diferents fases testaran els coneixements de cultura general dels concursants, però també el seu pensament lateral i imaginatiu. A la primera prova, per exemple, cada pregunta integrarà alhora un concepte de cultura clàssica i un de cultura popular. (Quina sèrie d'Oscar Wilde va sobre els embolics amorosos en un hospital? Resposta: Anatomia de Dorian Grey ). Altres proves consisteixen a buscar un nexe comú inesperat, o anar d'un concepte a un altre aparentment dispar en només cinc passes.

"Busquem precisament aquesta visió ampla de la cultura, que inclogui les ciències", explica Bonet, "perquè, tot i el clixé dels gafapastas com gent que només va als cinemes Verdi o als Renoir, en realitat un taxista que se sap totes les alineacions de la selecció del Brasil també és un gafapasta ".

Si se li pregunta per les seves debilitats gafapastils , el presentador confessa sense pensar-s'ho dos cops: "Jo sóc un gafapasta del rock simfònic i sempre estic intentant trobar grups desconeguts, etcètera. I també sóc fan absolut dels Monty Python i col·leccionista de coses seves. Fins i tot tinc el Pythonpoly, la seva versió del monopoli".

stats