Lluita pels drets d'autor
Mèdia 23/01/2012

Kim Schmitz nega els càrrecs i demana la llibertat sota fiança

La fiscal assegura que hi ha risc de fuga, i recorda que en una ocasió anterior el fundador de Megaupload ja va escapar-se de la justícia

Afp
1 min

AucklandEl fundador de Megaupload, Kim Schmitz, ha negat aquest dilluns qualsevol activitat il·legal i ha demanat el seu alliberament sota fiança. Schmitz, detingut a Nova Zelanda des de divendres, a petició de l'FBI, que l'acusa de pirateria, ha comparegut davant un jutge a la localitat neozelandesa d'Auckland i ha negat les acusacions de la justícia nord-americana, segons la qual la seva plataforma de descàrregues estava basada en la violació dels drets d'autor.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons el seu advocat, Paul Davison, "no hi haurà cap concessió" per part del seu client, que assegura que no té cap intenció de fugir, sinó de mantenir-se al costat de la seva dona embarassada. L'advocat ha remarcat gtambé que Schmitz no podria reprendre la seva activitat, ja que tots els servidors informàtics de la seva empresa han estat clausurats.

Per la seva banda, la fiscal Anne Toohey, considera que el risc de fuga de l'acusat és "extrem", i subratlla que la policia ha trobat al seu domicili passaports amb tres noms diferents i més d'una trentena de targetes de crèdit amb noms diversos. Igualment, ha recordat que en el passat Schmitz havia fugit a Tailàndia per escapar de la justícia alemanya, que el buscava per un altre cas.

El jutge no anunciarà la seva decisió com a mínim fins dimarts. Ni Schmitz ni cap dels altres tres detinguts són perseguits per cap delicte a Nova Zelanda, però la justícia nord-americana disposa d'un termini de 45 dies per demanar-ne l'extradició.

stats