Mèdia 13/04/2012

"Kirchner amenaça Espanya", a la portada de l''Abc'

La premsa espanyola critica la possible nacionalització d'YPF, filial de Repsol, per part de l'Argentina. La votació del PSOE contra la llei d'estabilitat pressupostària també és un tema destacat en les portades

Ara
2 min
abc

BarcelonaL''Abc' centra la portada en la possible nacionalització de la filial de Repsol a l'Argentina, YPF, i diu: "Kirchner amenaça Espanya". Contra aquest anunci de la presidenta argentina, afegeix que Rajoy pressiona perquè Fernández de Kirchner "no executi la nacionalització que té decidida". El rotatiu alerta que "el Regne Unit ensenya als seus súbdits a aprofitar-se de la sanitat Espanyola". El rotatiu també exposa un informe del Tribunal de Comptes que assegura que "els partits van rebre 281 milions d'ajudes públiques durant el 2007".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'La Razón' critica el fet que "el PSOE dóna l'esquena a Espanya", i afegeix que "en ple assetjament dels mercats, Rubalcaba vota en contra de la llei d'estabilitat pressupostària". La foto de portada és del líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que apareix prement la tecla del 'no' durant la votació de "la norma per estroncar el dèficit". Sobre la possible nacionalització d'YPF a l'Argentina, explica que és "una ofensiva populista de Kirchner".

'La Vanguardia' afirma: "Espanya pressiona l'Argentina perquè no expropiï YPF". També en clau espanyola, el diari de Godó explica que "el PP obté un suport sòlid a la llei de dèficit zero en sumar-hi CiU". A nivell internacional, el diari adverteix que "el fràgil alto el foc a Síria viurà avui la jornada decisiva".

'El País' remarca: "L'amenaça argentina d'expropiar YPF posa en guàrdia el govern espanyol". El rotatiu de Prisa explica també que "Hisenda ataca els pressupostos de Griñán perquè fan por". Sobre les crítiques de juristes a les mesures d'enduriment del Codi Penal, el diari escriu: "Mà de ferro contra el conflicte social".

'El Mundo' alerta: "Kirchner redacta l'ordre per nacionalitzar la filial de Repsol". En clau catalana, diu que "una consellera de Montilla, interrogada pel fiscal del 'cas Urdangarin'. A nivell internacional, remarca que Corea del Nord "fracassa en l'intent de llançar el seu coet satel·lital".

Els sensesostre de Barcelona també obren portades, com la d''El Periódico', que denuncia que "2.791 barcelonins no tenen on dormir". El diari també anuncia que s'han fet els "primers passos per castigar els robatoris de nens". A més, un reportatge del rotatiu explica que els juristes "recelen" de les noves mesures anunciades contra els disturbis.

'El Punt Avui' opta per: "Més retard en el TAV de Barcelona a la frontera".

La portada de l'ARA obre amb: "Mas obté oxigen financer a Madrid i accelera el pacte fiscal a Barcelona". D'altra banda, el rotatiu explica que el tramvia "no es connectarà" a Barcelona.

stats