LES PRODUCCIONS CATALANES A L'EXTERIOR
Mèdia 05/04/2012

'Kubala, Moreno i Manchón' triomfa a Canes

Kubala, Moreno i Manchón farà el salt a televisions de Mèxic, Finlàndia i Bèlgica. Ha estat una de les produccions de TV3 amb més bona acollida a la fira audiovisual MIPTV, que ahir va cloure a Canes.

Natalia Araguás
2 min
'Kubala, Moreno i Manchón' triomfa a Canes

BARCELONA.Avalada per una mitjana de 478.000 espectadors (un 15,6% de share ), la sèrie de TV3 Kubala, Moreno i Manchón ha tingut una bona acollida a Canes, on ahir va cloure el MIPTV, la fira més important del món en el sector audiovisual. La mexicana Multivisión i la televisió finlandesa Yle estan interessades a adquirir els drets d'emissió de Kubala, Moreno i Manchón . Diversos productors de Bèlgica també volen comprar el format.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Més sèries de ficció de la televisió pública catalana faran previsiblement el salt a altres països: La Riera a França i Infidels a Mèxic, segons va explicar ahir a l'ARA Víctor Carrera, cap de relacions internacionals de TVC i representant de la cadena a l'esdeveniment. Carrera destaca que al MIPTV s'ha gestat un acord amb la direcció general de la televisió educativa del govern de Mèxic, que s'ha interessat en els continguts infantils de TV3 i el seu know how . "Es tracta de donar-los assessorament en programació educativa, els havien parlat molt bé de nosaltres en l'àmbit europeu", explica Carrera.

En aquesta edició van donar-se cita al MIPTV un total d'11.000 professionals, inclosos 4.000 compradors de 100 països diferents. Aquesta xifra es veurà superada a la seva edició homòloga de l'octubre, el MIPCOM, que acostuma a aprofitar-se per acabar de tancar contactes.

Amb tot, el MIPTV d'enguany no va ser immune a la crisi. En particular va notar-se en una predisposició més gran a les coproduccions, segons va destacar a la clausura de la fira Jens Richter, director executiu de l'alemanya SevenOne International, que distribueix la nova sèrie Le grand , rodada a França i protagonitzada per Jean Reno. "Hi ha hagut més obertura a unir-se i una de les raons és la pressió financera", va reconèixer Richter. En la seva opinió, a les produccions transfrontereres es fa "imprescindible" treballar en anglès i trobar elements amb possibilitats d'encaix a diferents països, ja sigui pel repartiment o per la idea que transmeten.

'Enxaneta', a Sky

És el cas d' Enxaneta , que ha estat demanada per la britànica Sky, una de les poques televisions europees que emeten en 3D. "Tot i que els castells siguin una cosa molt nostra, no col·lisionen amb cap sensibilitat, i visualment són molt espectaculars", observa Carrera. La televisió pública sueca SVT i alguns canals irlandesos també estan interessats en aquest documental en tres dimensions de TV3.

El gènere de no-ficció ha estat, de fet, un dels més exitosos al MIPTV. Soufian, el nen que volia volar -la història de superació d'un nen sense cames que té com a ídol Leo Messi- també ha despertat l'interès de diversos països. TV Unam, de Mèxic, l'ha adquirit, així com Garzón, judici al jutge i Te de Tàpies .

stats