AJUSTAMENTS PRESSUPOSTARIS
Mèdia 26/05/2011

L'ACN abandona Nova York, París i Berlín

àlex Gutiérrez M.
1 min

Barcelona.L'Agència Catalana de Notícies (ACN) ha decidit eliminar les delegacions a Nova York, París i Berlín. Així ho ha confirmat a l'ARA Joan Maria Clavaguera, director de l'ACN, que ha adduït "la necessitat de reordenar els recursos d'acord amb els ajustaments pressupostaris". Es dóna la circumstància que enguany no s'ha renovat l'acord amb Afers Exteriors, que permetia a aquestes corresponsalies aprofitar les seus i les infraestructures de les seves delegacions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'agència mantindrà una redactora a Londres i un a Brussel·les, des d'on es cobriran tots els afers europeus. "Farem l'esforç de mantenir la cobertura a Europa, només que amb més mobilitat del personal". La secció d'internacional es completa amb dues persones que treballaran des de la redacció central. També es mantindrà el servei de notícies sobre Catalunya en anglès.

Aquesta és la primera mesura de reestructuració que aplica el Govern de CiU a l'ACN, des que va destituir el seu anterior director, Saül Gordillo, el passat 8 d'abril. El pressupost el 2010 de l'Agència va ser de 4,7 milions d'euros, 3,5 milions dels quals procedeixen de l'aportació de la Generalitat.

stats