Audiències
Mèdia 15/02/2012

L'ARA supera de nou el milió d'usuaris al gener i referma el lideratge entre els diaris digitals en català

Avui s'ha presentat el primer rànquing que engloba tots els mitjans en català, al marge de la seva mida

Ara
1 min

BarcelonaL'ARA va tornar a ser líder de la premsa digital en català al mes de gener, segons han certificat Nielsen i OJD Interactiva. Amb 1.045.845 navegadors únics mensuals bat el seu propi rècord, aconseguit al novembre, amb 1.025.370 navegadors. Es tractava de la primera vegada que un diari 'online' en català superava la barrera psicològica del milió d'usuaris únics mensuals. L'ara.cat és líder també en visites (3,2 milions), pàgines vistes (11,8 milions) i durada mitjana de la visita (10 minuts i 26 segons). En segona posició hi ha 'El Punt Avui' (543.407 usuaris únics), seguit del 3/24 (455.582), 'Vilaweb' (467.843) i 'Nació Digital' (368.925).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Avui s'han presentat oficialment aquestes dades, en el marc d'un projecte que aplega totes les audiències digitals dels mitjans en català. Aquesta iniciativa, liderada per les diferents associacions de premsa (ACPG, ACPC i APPEC; gratuïts, comarcals i revistes, respectivament) s'ha fet de la mà de Nielsen i OJD. El secretari general de l'ACPG, Josep Ritort, ha destacat que, més enllà dels mitjans generalistes, hi ha també una "cua llarga" de digitals que són referents en els seus àmbits geogràfics o temàtics.

Durant la jornada s'han presentat també les dades de l'Idescat, que mostren la penetració d'internet a les llars catalanes. Al país, es connecta a la xarxa entre un 63% i un 74% de la població. Les comarques amb major penetració d'internet són les de l'àrea metropolitana de Barcelona i també el Tarragonès, el Baix Camp, l'Alt Penedès i el Maresme. A la cua hi ha Osona, el Pallars Jussà, la Terra Alta i el Priorat: totes quatre estan per sota del 65%.

stats