Mèdia 13/10/2011

L'ARA pren el pols electoral i social a les portes del 20-N

Ara
2 min

BarcelonaL'ARA publica des d'aquest dijous i fins diumenge, una àmplia enquesta per prendre el pols al moment polític i social del país. L'estudi, de 800 entrevistes fetes per l'empresa GAPS, és el segon que fa aquest diari. El primer, de desembre del 2010, va evidenciar la lluna de mel que, just després de les eleccions, mantenien Artur Mas i l'electorat. Deu mesos després el sondeig que l'ARA farà públic mesura l'impacte de les retallades en la imatge del Govern i les expectatives dels partits per al 20-N, a més del ressò ciutadà de la crisi. Les anàlisis de les dades aniran a càrrec del subdirector de Política, David Miró, del cap de la secció, Ferran Casas, i del politòleg i controller de l'ARA Jordi Muñoz.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Dijous, 13

Valoració de la gestió del Govern, del president i dels consellers

La primera entrega mesura la confiança en el govern de CiU i en la seva gestió. Fa deu mesos el 70% dels catalans pensaven que la gestió de CiU seria millor que la del derrotat tripartit. El sondeig puntua els responsables de les principals àrees del Govern i en mesura la popularitat.

Divendres, 14

Independència, la preferència de pactes i lideratges de PSC i ERC

El sondeig torna a mesurar el suport a l'indepedentisme, que fa deu mesos se situava en el 38%. Mas ha optat per la geometria variable a l'hora de fer acords per governar i també es pregunta per les aliances preferides. La situació interna del PSC i ERC també forma part de l'ampli qüestionari. Es mesura l'impacte del nou lideratge a Esquerra, que ha recaigut en Oriol Junqueras, i es pregunta pel del PSC, donant a triar entre els que fins ara s'hi han postulat: Àngel Ros, Miquel Iceta, Pere Navarro i Joan Ignasi Elena.

Dissabte, 15

La disposició dels catalans a fer sacrificis per sortir de la crisi

Són necessàries o no les retallades d'Artur Mas? Aquesta és la gran pregunta que resoldrà el sondeig de GAPS. La reducció del número de funcionaris, la pressió fiscal i el copagament també se sotmetran a judici ciutadà i es compararà el seu suport amb el que tenien fa deu mesos. L'enquesta també mesura l'impacte de la crisi en els ciutadans, especialment en la seva situació laboral.

Diumenge, 16

El 20-N, per circumscripcions

L'última entrega mesura la intenció de vot de les principals forces polítiques i fa una projecció d'escons per al 20-N a Catalunya i a cadascuna de les quatre demarcacions. També valora els candidats.

stats