Mèdia 29/11/2011

L'Ajuntament de l'Hospitalet tanca la televisió i la ràdio locals

A.c.r. / J.f.
1 min

BARCELONA.La televisió i la ràdio municipals de l'Hospitalet de Llobregat deixaran de funcionar en els pròxims mesos. El consell d'administració de La Farga, l'empresa municipal que gestiona els dos mitjans, va aprovar ahir una mesura que deixarà sense feina prop de 60 treballadors. A la quarantena d'empleats de la televisió local els expirarà el contracte el 31 de desembre, quan finalitza la concessió que té la productora Lavinia per explotar el servei, mentre que per als 20 treballadors de la ràdio, contractats directament per La Farga, s'obrirà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que, segons Francisco Duran, un dels representants de la plantilla, serà d'extinció de contracte. Duran lamenta que l'Ajuntament de l'Hospitalet està "tancat en banda" i que no s'han tingut en compte les ofertes dels treballadors, "predisposats a adaptar-se" a la situació econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa del municipi, la socialista Núria Marín, va explicar ahir en roda de premsa que la decisió presa "no ha estat fàcil, no és senzilla ni agradable", però va assegurar que "és de responsabilitat", ja que tant la ràdio com la televisió locals "no són uns serveis prioritaris". Amb aquest tancament el consistori s'estalviarà 2,8 milions d'euros anuals.

Els mitjans de Manlleu, en perill

Els mitjans públics de Manlleu també es troben en una situació compromesa, després que l'Ajuntament hagi dissolt l'empresa que els gestionava i hagi acomiadat els sis treballadors contractats. L'equip de govern assegura que tant Ràdio Manlleu com la web Elter.net seguiran funcionant un cop reformulats, però l'oposició del PSC hi veu un "tancament encobert". L'emissora, creada el 1983, és una de les més veteranes del panorama de ràdios locals catalanes.

stats