COMUNICACIÓ
Mèdia 25/06/2011

L''Avui' recorda que hi ha “cinc lleis catalanes sota amenaça al TC”

La supressió de la limitació de velocitat a 110 km/h és el principal argument de portada a la majoria de premsa generalista

Redacció
2 min
AVUI

BarcelonaEl diari Avui explica a la portada d'aquest dissabte que encara hi ha “cinc lleis catalanes sota amenaça al TC”. La sentència sobre l'Estatut de 2010 ha provocat, segons el diari, nous recursos del Defensor del Poble i del PP.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El canvi en la limitació de velocitat màxima a les autopistes, que passa dels 110 als 120 km/h, és l'altre gran titular de portada i és present a la resta de primeres planes. L'Avui, molt explicatiu, diu que “tornen els 120 km/h des de l'1 de juliol”. El Punt, en la mateixa línia, diu que “l'Estat recupera els 120 km/h a les autopistes l'1 de juliol”.

El Periódico dóna més detalls sobre l'ambient en què es va aprovar la mesura i explica que “Rubalcaba imposa tornar al límit de 120 km/h en un tens Consell”. Els eixos del pressupost espanyol i el balanç de la revetlla ocupen gran part de la portada del diari del grup Zeta. La Vanguardia, per la seva banda, insinua l'electoralisme de la mesura i diu que “el govern central va cap a les eleccions a 120 km/h”.

Des de Madrid, Abc fa una lectura similar. “Rubalcaba llança la seva campanya a 120”, diu el diari. El Mundo explica que “el govern torna a jugar amb el límit de velocitat” i La Razón vol destacar la contradicció i diu: “Marxa enrere: tornen els 120”. Público diu simplement que “el govern torna als 120 km/h” però dedica la portada a la cimera de la UE. El País explica que “el govern reposa els 120 km/h després d'una forta divisió interna” però també centra la primera plana en les conseqüències de la cimera de caps d'estat de la Unió Europea.

I en la premsa esportiva Cesc continua sent un dels principals protagonistes. Sport diu que el d'Arenys “''pagarà' per ser culer” i que perdonaria uns cinc milions d'euros. Mundo Deportivo destaca les ofertes que ha rebut el Barça de diversos clubs anglesos per Thiago Alcántara i diu que estan “bojos per Thiago”. A Madrid, Marca se centra en la final de l'Euroepu sub-21 que juga aquest vespre la selecció espanyola.

stats