Mitjans locals
Mèdia 23/05/2012

L'Hospitalet tancarà la ràdio en FM al juny i recuperarà 25 minuts diaris de televisió a l'octubre

Tots dos mitjans emetran a través de la TDT i d'internet. La reformulació definitiva no implicarà nous acomiadaments, i en canvi repescarà cinc extreballadors de la televisió

Acn
3 min

L'Hospitalet de LlobregatRàdio l'Hospitalet deixarà d'emetre al juny, tot just quan compleixi 30 anys. Deixarà pas al nou model de mitjans de la segona ciutat catalana, que començarà a emetre a l'octubre per internet i TDT. Al canal de l'antiga Televisió de l'Hospitalet, tancada el passat gener, s'emetran 25 minuts diaris de continguts propis. Per internet i TDT es podran seguir també transmissions esportives radiofòniques els caps de setmana. Aquesta és la reformulació que han pactat el PSC i ICV-EUiA i ha estat presentada aquest dimecres. Amb la reforma, el govern preveu estalviar un 50% del cost dels mitjans. A més, no es produirà cap acomiadament, i i cinc dels 40 treballadors de la televisió es reincorporaran.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El procés de reformulació dels mitjans municipals de l'Hospitalet, que va arrencar el desembre passat quan l'alcaldessa, Núria Marín (PSC), va anunciar que costaven massa i que pensava tancar la televisió, conclourà l'octubre vinent. Llavors començarà a funcionar la nova redacció integrada i multimèdia en què 27 professionals produiran continguts per a internet i per a TDT. A més, seguiran redactant un diari que, com ara, tindrà 11 números per any i una tirada de 105.000 exemplars.

Aquesta redacció produirà un programa, 'L'H Actualitat', de 25 minuts diaris per al canal de TDT. Constaran d'un informatiu de 15 minuts, un reportatge de quatre minuts, una càpsula amb informació sobre una entitat de la ciutat de dos minuts i una agenda d'activitats de dos minuts. El programa es publicarà a internet a les set i es repetirà a la TDT entre les set i les nou del vespre cada dia de dilluns a divendres.

Pel que fa a la programació de l'antiga ràdio, es recuperaran els productes que tenien més seguiment, i que en els darrers mesos s'havien suspès: les transmissions esportives del cap de setmana, que es podran seguir per internet i per TDT.

Aquesta és la reformulació que han pactat els dos socis de govern, el PSC i ICV-EUiA, després de mesos de negociacions, i que aquest dimecres s'ha presentat als treballadors de la Farga, l'empresa municipal de la qual depèn la ràdio, i als grups polítics municipals. Amb la reforma el govern preveu reduir a la meitat el cost d'uns mitjans que l'any passat, quan la ràdio i la televisió encara funcionaven, era de quatre milions d'euros i que en el futur espera que sigui de dos.

Final de la ràdio

Dels dos milions d'euros que s'han de retallar, 600.000 provindran de l'estalvi que suposarà abandonar les emissions en FM de la ràdio. Aquest mitjà no arribarà a complir els 30 anys d'existència, que havia de fer el proper cinc de juny: el primer del mes vinent deixarà d'emetre. Els seus professionals, que reivindicaven el manteniment de les emissions en freqüència modulada i una graella estable de programació, dedicaran a partir de llavors el seu horari laboral a formar-se per treballar a la nova redacció integrada i multimèdia.

La reformulació dels mitjans no suposarà cap acomiadament més, després que el tancament de la televisió deixés al carrer, el gener passat, la quarantena de treballadors que tenia aquest mitjà i que estaven contractats per la productora Lavínia, concessionària del servei. Dels 30 treballadors de l'empresa municipal la Farga que actualment sostenen els mitjans, tots passaran a la nova redacció integrada excepte dos que es jubilaran, dos que han demanat la baixa voluntària de l'empresa, dos tècnics que es recol·locaran en equipaments municipals i dos redactors que aniran a un altre projecte. En canvi, la nova redacció incorporarà cinc treballadors amb un perfil professional adequat per al nou projecte: seran tres càmeres, un realitzador i un grafista que l'Ajuntament mirarà de repescar entre els antics treballadors de la televisió. Així doncs, la nova redacció integrada tindrà 27 treballadors.

Un cop assolit el pacte entre el PSC, que a l'inici del procés, el desembre passat, pretenia tancar tant la televisió com la ràdio, i els seus socis d'ICV-EUiA, que s'oposaven a l'acomiadament de treballadors municipals, s'obre el període per presentar el projecte al PP, CiU i PxC, a l'oposició, i a la societat civil.

stats