Televisió
Mèdia 28/09/2011

Posar "Banda de asesinos" al logo d'ETA és una decisió "editorial" de La Sexta

La periodista de la cadena, Helena Resano, explica que aquest canvi en el logo que utilitzen en els informatius "es va començar a utilitzar fa tres anys, després d'un brutal atemptat"

Ara
1 min
El logo d'ETA modificat, a La Sexta

BarcelonaLa periodista de La Sexta Helena Resano ha escrit al seu compte de Twitter que "aquest logo modificat es va començar a utilitzar fa més de tres anys després d'un brutal atemptat d'ETA, després del de Capbreton", el desembre de 2007, en el qual van ser assassinats dos guàrdies civils.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Resano parla d'aquest canvi en el logo com una "decisió editorial, de rebuig a ETA" per part de la cadena. La presentadora explica que "des de llavors s'ha utilitzat sempre" en els informatius que dirigeix César G. Antón a la cadena d'Imagina. Tot i això, ha reconegut que, aquest dimarts, "va ser un error" i que "no es tornarà a fer servir, si la banda no torna a matar".

L'informatiu de La Sexta d'aquest dimarts va utilitzar un logotip modificat d'ETA en què es podia llegir la frase "Banda de asesinos" en comptes de l'original "Euskadi Ta Askatasuna" (Euskadi i Llibertat). L'error va provocar un gran rebombori a les xarxes socials, amb una gran quantitat d'internautes que ho comentaven a través de Twitter.

En un altre programa de La Sexta, El intermedio, ja s'havia utilitzat una versió modificada del logotip d'ETA. En aquest cas, però, va ser de manera totalment intencionada i amb finalitats humorístiques. La frase escollida va ser "Estamos Tan Agustito".

stats