Mèdia 08/12/2011

"La família real es retalla", a la portada de 'Público'

El diari de Roures afirma que "les Infantes i Urdangarin deixaran de representar el cap d'Estat i de cobrar del Pressupost al 2012". Les negociacions per salvar l'Euro és un dels temes més destacats en les portades d'aquest dijous juntament amb l'adquisició de la CAM per part de Banc Sabadell

Ara
2 min
Público

BarcelonaLes "retallades" a les quals se sotmetrà la família real en plena polèmica pel cas de corrupció que afecta el gendre del rei, Iñaki Urdangarin, ocupen la portada de Público d'aquest dijous. El diari explica que "fonts de la Zarzuela han reconegut que cada cop hi ha menys motius perquè Cristina, Elena i Iñaki segueixin sent membres de la família real" Tot i això, no és l'única diari que en parla en portada. El Mundo també esmenta aquesta reducció i assegura que el rei Joan Carles vol que la família es limiti als que "viuen només del Pressupost". L'ARA explica que les negociacions per salvar l'Euro se celebren "Contra rellotge".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les negociacions per salvar l'Euro són l'altre gran tema en aquest dijous festiu a tot l'Estat. La Razón aposta per la pressió que pot fer Rajoy a Europa i titula que el lider popular "demanarà avui a Merkel i Sarkozy suport per al finançament d'Espanya". La refundació de la nostra moneda única també ocupa la primera pàgina d'El País, que només situa Rajoy a la foto i titula que "Merkel y Sarkozy volen un nucli dur amb fiscalitat comú a la UE". Al diari de Prisa, la foto de portada és del futur president espanyol i de Geithner, el secretari general del Tresor dels EUA, amb qui va conversar ahir dimecres a Marsella. Aquesta mateixa imatge es repeteix al aportada de l'ABC, que escriu: "Els EUA donen suport a les receptes de Rajoy".

El Periódico no es queda enrere i titula que "l'Europa de 'Merkozy' exigirà més a Espanya". Tot i això, el diari del Grupo Zeta obre la seva edició d'avui amb "El Sabadell fa el salt". La Vanguardia se centra en les dificultats a les quals s'enfronta la moneda europea i afirma que "la divisió amenaça la cimera per salvar l'Euro". Tampoc oblida l'operació que ha fet aquest banc català i recorda que la compra s'ha produït per "un euro simbòlic", una transacció que s'ha realitzat amb el compromís "del sector" de pagar "el 80% de les pèrdues". El Punt-Avui recorden el titular que va donar ahir al matí el conseller Mas-Colell, "l'Estat, als tribunals".

El diari Sport titula aquest dijous amb la tornada de Tito Vilanova a l'activitat dins del club blaugrana. Per això, el diari català aprofita l'avinentesa per amenaçar el Reial Madrid:"Compte Mou, torna Tito". El diari AS titula "Ple al 15!" i insisteix que "el Madrid iguala el rècord de Muñoz de victòries consecutives". El Marca, en aquest mateix sentit, aprofita la seguida de victòries del club blanc per apostar per la seva victòria: "el Madrid arriba al clàssic a ritme de rècord".

stats