AUDIOVISUAL
Mèdia 28/04/2012

L'abella Maia volarà en tres dimensions a la tardor

Torna l'abella Maia però en tres dimensions, amb guions originals i nous personatges. Studio 100 i Planeta Junior estrenaran a la tardor els 78 episodis del remake, que duraran tretze minuts cadascun.

Natalia Araguás
3 min
L'abella Maia volarà en tres dimensions a la tardor

BARCELONA.La petita i dolça abella Maia tornarà a volar a la petita pantalla, això sí, amb una imatge adaptada als nous temps i en tres dimensions. La producció, a càrrec de Studio 100 i Planeta Junior, té un pressupost de més de 10 milions d'euros. A més, neix amb el suport de les televisions públiques d'Espanya, França, Alemanya, Itàlia, Portugal i Grècia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot indica que els nous capítols de L'abella Maia en 3D, en principi anunciats per al primer trimestre del 2012, arribaran a l'Estat finalment a la tardor. L'estrena s'emmarca dins un projecte global molt més ampli que recupera altres dibuixos clàssics de la televisió que en el passat van causar sensació a Europa. Engloba revisions de Heidi i Vicky el víking, dels quals Planeta Junior també té els drets. El projecte va fer acte de presència a l'última edició del MIPTV, la Fira Internacional de Continguts Audiovisuals i Digitals, que va celebrar-se a Canes del 4 al 7 d'abril. Dins aquest fòrum es van avançar també alguns detalls de com serà l'abella Maia del segle XXI.

Reconeixement de marca

Segons Planeta Junior, l'abella Maia és reconeixible com a marca pel 90% de la població dels mercats als quals ara es dirigeix. En concret, Espanya, Portugal, França, Itàlia, Grècia i Europa de l'Est, les zones en què arribarà en la seva nova versió, més estilitzada. Avui aquest personatge animat continua sent una bona aposta a les programacions dels 120 països on s'ha emès la sèrie. A l'Estat, l'abella Maia va ser doblada als estudis Magna de Madrid i va estrenar-se el 1978 per RTVE. Posteriorment altres cadenes, com Antena 3 el 1995, també l'han emès. Des del 2008 i fins a l'actualitat la sèrie ha tornat a la seva primera casa, RTVE, on s'emet a través del canal de TDT Clan.

Malgrat la popularitat de l'abella Maia, l'animació havia quedat desfasada en el panorama de producció audiovisual actual. L'abella Maia en 3D mantindrà la idiosincràsia de la sèrie original. Tot i que hi haurà nous personatges, Maia continuarà sent inquieta, aventurera i xerraire, com correspon a un insecte acabat de néixer. Tampoc no prescindirà de la majoria dels seus vells amics: el saltamartí Flip, l'aranya Tecla, la mosca Puck i el ratolí Alejandro. En aquesta revisió dels capítols, romandran l'esperit i els valors que han convertit la sèrie en un clàssic de l'animació: l'amistat, la tolerància, la solidaritat i el respecte pel medi ambient.

Ara bé, L'abella Maia en 3D tindrà guions originals i adaptats als nous temps. Hi haurà nous arguments, s'aprofundirà més en les trames i en els protagonistes. Pel que fa a l'animació pròpiament dita, la tecnologia en tres dimensions ha permès que el moviment dels insectes sigui més versemblant que abans. En general, els dibuixos són molt més rics en detalls. No és cap casualitat que la sèrie que es va popularitzar als vuitanta s'hagi hagut de posar al dia. És obra de la Nippon Animation Company, que la va crear el 1975. Tot i la marca japonesa de l'animació, la història es basa en el llibre de l'escriptor alemany Waldemar Bonsels, publicat el 1912.

Capítols més curts

El canvi dels gustos dels espectadors i l'augment del consum de productes audiovisuals a través de dispositius alternatius a la televisió -ja siguin ordinadors, tauletes o smartphones - també queda reflectit en la durada dels capítols. En total, L'abella Maia en 3D estarà composta per un total de 78 episodis, de només tretze minuts cadascun. Altres animacions actuals, com la sèrie del 33 Arròs covat , també han optat per aquesta fórmula, amb capítols que oscil·len entre els deu i els quinze minuts.

L'abella Maia no només desembarcarà a la televisió sinó que també ho farà en diferents tipus de productes llicenciats. A la proposta ja s'hi han unit més de 200 empreses dels mercats en què s'emetrà l'animació. A l'Estat ja s'hi han afegit 28 companyies.

Planeta Junior és l'empresa propietària dels drets d'autor de l'abella Maia a Espanya i prèviament ja havia editat les dues temporades en DVD. L'empresa disposa d'un catàleg que inclou altres productes en aquesta mateixa línia. Barri Sèsam , Hello Kitty i Noddy en són alguns exemples.

stats