COMUNICACIÓ
Mèdia 04/08/2011

L'adéu del 'Xornal de Galicia' posa fi al gallec en els quioscos

L'últim diari que presentava part de la informació en gallec desapareix dels punts de venda al cap d'un mes del tancament de 'Galicia Hoxe'

Redacció
1 min
"Adéu i gràcies", a la portada del 'Xornal de Galicia'

BarcelonaEl gallec es queda sense diaris. Aquest dijous es publica l'última edició impresa del Xornal de Galicia, un diari bilingüe que presenta la meitat de la informació en la llengua pròpia de Galícia. El diari continuarà el seu camí al web, però amb el tancament de l'edició en paper i la desaparició, el 28 de juny, del rotatiu Galicia Hoxe, l'últim que s'editava íntegrament en gallec. Ara l'idioma es queda sense representació als quioscos, i a partir de demà, qui vulgui informar-se en gallec, haurà de recórrer a internet.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Xornal va arribar per primera vegada als quioscos el desembre del 2008. Només dos anys i mig més tard ha de tornar a concentrar les energies en l'edició digital, ja que el fet de combinar els dos formats resulta inviable. En la notícia que publica avui el mateix diari i que serveix de comiat, els responsables de la publicació es mostren orgullosos d'haver-se convertit en un “paper incòmode” que ha marcat l'agenda de la política gallega. El rotatiu s'ha acomiadat amb una portada en què diu als lectors “adéu i gràcies” i els emplaça a seguir-los a la xarxa.

stats