UN MOMENT... TRINCA
Mèdia 28/11/2011

L'alegria que queda

Enric Gomà
1 min

Com va escriure aquell gran sociòleg austríac, la família és un arxiu de records que passen de pares a fills, no per raons sentimentals sinó pràctiques: alguna cosa s'ha d'explicar a l'hora de dinar (només els monjos més estrictes són capaços de menjar bledes en silenci).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Una de les històries familiars felices que m'ha arribat la van viure els meus pares el 1975. Tornaven d'un sopar ensopit i van parar a la festa major de Cardedeu, on actuava La Trinca. Els van escoltar des de fora l'envelat, amb aquell esperit estalviador tan nostre: per què pagar entrada si entre la xurreria i la barraca d'El Niño Cocodrilo se sent prou bé?

No feia gaire que divuit regidors de Barcelona havien votat en contra de destinar 50 milions de pessetes a classes de català i aquella nit La Trinca va cantar 18 jutges, una cançó que proposava aixecar un monument als regidors ballant a pèl una sardana.

Amb els anys, sempre que els venia al cap els pares s'enriolaven així tot d'una, a la cuina, a la sala d'estar, mentre s'afaitaven -ell, no els dos-. I quan passaven per Cardedeu es posaven de bon humor. Tot gràcies a La Trinca, perquè -les coses com siguin- la carretera de Cardedeu no és especialment divertida.

stats