MOVIMENTS AL SECTOR
Mèdia 06/03/2012

Lavínia trenca amb Vértice i treballa per sortir del preconcurs de creditors

à.g.m.
1 min

BARCELONA.Les vuit empreses del grup Lavínia tornen a estar en mans dels seus socis originals després que divendres se signés la fi de la seva relació amb el gegant Vértice 360. Va ser una decisió presa de mutu acord, instada a partir del canvi d'estratègia de l'empresa mare, que ha comportat també la substitució de José María Irisarri com a president executiu de la firma en favor de Manuel García Duran. Lavínia havia estat absorbida a canvi d'un percentatge d'accions de Vértice que van rebre els seus socis. Ara aquests socis han retornat les accions a canvi de recuperar les empreses del grup.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"No deixa de ser una reculada, perquè nosaltres vam creure en l'aliança amb Vértice -explicava a aquest diari el president de Lavínia, Antoni Esteve-. En el context actual, però, és millor per a la nostra activitat poder treballar amb autonomia". La integració haurà durat 13 mesos.

Un dels assumptes més urgents en aquesta nova etapa és sortir de la situació de preconcurs de creditors que afecta tres empreses de les vuit que té el grup. "És una fórmula que va instar Vértice abans de la separació, com a mesura de blindatge, en un moviment habitual al sector. No tindrem problema a sortir-ne sense cap efecte negatiu, ja que comptem amb les altres cinc empreses per poder equilibrar el conjunt", ha declarat Esteve.

El grup Lavínia factura uns 45 milions d'euros i dóna feina a més de 800 persones. És una empresa de serveis tècnics i periodístics que té com a clients les principals televisions espanyoles.

stats