Comunicació
Mèdia 02/02/2011

Agredeixen dos periodistes catalans a El Caire

Nombrosos periodistes internacionals que són a Egipte són víctimes d'atacs per part de ciutadans o equips de seguretat egipcis

Redacció
2 min

BarcelonaL'enviat especial de TV3 a Egipte, Joan Roura, ha patit una agressió en directe mentre narrava la seva crònica al canal 3/24. Roura ha desaparegut de l'emissió durant uns minuts, perquè aparentment li havien pres part del seu equipament. “M'han agredit la mar de bé”, ha dit un cop ha pogut reemprendre la crònica, tot aclarint que es trobava bé. Roura ha explicat també que els estrangers són objecte freqüent de mirades intimidatòries i que l'equipament tècnic és també un reclam. Preguntat sobre l'autor de l'agressió, el corresponsal ha explicat que l'home duia pistola, però que no podia precisar si es tractava d'algun membre de la policia. Sí que ha relatat que la manifestació semblava ben organitzada i fruit d'una política controlada del caos.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Minuts més tard d'aquest incident, l'enviat especial de RAC1, Sal Emergui, també ha rebut les ires dels violents a la plaça de Tahrir. Mentre estava en directe al programa Versió RAC1, de Toni Clapés, s'ha pogut sentir com s'interrompia la connexió telefònica. Més tard, el periodista ha pogut reprendre la crònica explicant que li havien intentat robar el telèfon mòbil a cops de puny.

A banda d'aquests dos periodistes catalans, altres mitjans relaten que els seus professionals han estat agredits mentre treballaven a aquell país. Aquests és el cas de dos reporters del diari suec Aftonbladet, que han estat atacats i retinguts en una barriada del Caire. Els periodistes Östman Karin i Hansson Krister han relatat que ells volien retratar la situació dels pobres a Egipte quan els ha intervingut l'exèrcit i els ha escopit a la cara. Els militars, armats amb metralletes, han rodejat el vehicle dels reporters, convençuts que eren membres del Mossad, el servei d'intel·ligència d'Israel, que estaven al país amb el propòsit de derrotar el president Mubàrak.Östman creu que “hem tingut sort” perquè “ens volien matar”. Finalment els han deixat marxar.

Un periodista de la BBC, Tim Willcox, ha explicat que els periodistes estrangers que hi ha a la plaça Tahrir són objecte d'atac, com li ha passat a una de les seves operadores de càmera.El periodista de la CNN Anderson Cooper i el seu equip han explicat la seva peripècia. Quan volien anar a un lloc neutral, un nombrós grup de partidaris de Mubàrak els ha assaltat propinant-los puntades de peu i cops al cap fins que han pogut escapar. També es té constància que un equip de corresponsals de Russia Today ha estat ferit a la capital egípcia.

stats