Mitjans Públics
Mèdia 20/07/2012

Els alts càrrecs de TV3 i Catalunya Ràdio es reduiran un 31%: de 42 a 29

Ho ha anunciat al Parlament el president de l'ens, Brauli Duart. Assegura que no ha sentit a dir res de res d'un suposat ERO de 680 persones, pel qual ha preguntat ERC

Àlex Gutiérrez M.
2 min
Duart, Sallent i Riera, a la comissió de control d'aquest divendres

BarcelonaAquest divendres estava previst que es presentessin els eixos bàsics del nou contracte programa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Així ho ha fet el president de l'ens, però sense desvelar la resposta a algunes de les preguntes que des de fa mesos es formulen a la comissió de control parlamentària. Hi haurà ERO? Es mantindran tots els canals? Caldrà sacrificar un múltiplex i renunciar a l'alta definició? Cap d'aquestes qüestions s'ha contestat. Els eixos bàsics s'han centrat a recordar els diferents capítols que tindrà el contracte programa, un document que fixa què han de fer Catalunya Ràdio i TV3 i, a partir d'aquest encàrrec, s'assigna un finançament.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Brauli Duart ha explicat que el nou contracte programa donarà compliment als principis que marca la llei de la CCMA: foment del català, garantia de la qualitat i el pluralisme informatiu, motor de l'audiovisual del país. Les úniques pistes sobre les qüestions candents han estat una referència a la necessitat "d'adequar l'estructura de la Corporació a les prioritats del servei públic", primar "l'oferta de programes culturals" i "mantenir el model de finançament mixt", que inclou la publicitat, "tant a TV3 com a Catalunya Ràdio, això sí, d'acord amb els topalls que marca la llei". El màxim responsable de la CCMA s'ha compromès a tenir l'esborrany del document a finals d'octubre o principis de novembre.

El diputat Carmel Mòdol, d'ERC, ha demanat frontalment si hi haurà un ERO de 680 persones. Duart ha respost que era la primera vegada que sentia parlar d'aquest presumpte ERO. Montserrat Tura ha posat la nota literària recordant Marguerite Yourcennar i les seves 'Memòries d'Adrià': "En el llibre diu Adrià que voldria ser filòsof perquè es podria permetre el luxe de dubtar. Però, com que és emperador, ha de prendre decisions". La diputada socialista ha comminat Duart a prendre decisions. El president de la CCMA ha recordat que l'últim contracte programa va expirar el 31 de desembre del 2009 i que el nou equip, que ha pres possessió del càrrec "fa només tres mesos", ja ha començat a elaborar el nou document.

Sí que hi ha hagut concrecions pel que fa a la reducció de l'estructura directiva de la Corporació, que reduirà un 31% dels càrrecs actuals per passar de 42 a 29. Duart ha xifrat en un 40,2% l'estalvi que suposarà aquesta reducció pel que fa a les retribucions dels directius.

En el capítol de preguntes sobre programació, el director de TV3, Eugeni Sallent, ha avançat alguns dels projectes que treballa la casa en matèria de coproducció. Un dels continguts estrella és l'adaptació a minisèrie d''Olor de colònia', l'èxit literari de Sílvia Alcántara. L'obra 'Desclassificats', com ja va avançar l'ARA, també tindrà versió televisiva.

stats