COMUNICACIÓ
Mèdia 21/07/2011

L'“esfondrament” de Camps, protagonista a les portades

La dimissió del president valencià és el principal argument de primera plana. El “sacrifici” del popular també és vist com una “rendició” a les demandes de Rajoy

Redacció
2 min
'Las Provincias'

BarcelonaLa dimissió del president valencià, Francisco Camps, és el principal tema a les portades dels diaris valencians, evidentment, però també és la notícia d'obertura a la premsa catalana i a la de Madrid. El diari valencià Las Provincias destaca que “Camps s'esfondra”, però qualifica d'“honrosa”, en l'editorial, la dimissió. El diari Levante explica que “Fabra substituirà el dimitit Camps” i mostra una imatge del ja expresident rebent el suport de l'alcaldessa de València, Rita Barberà, i de Federico Trillo. Des de Castelló, el diari Mediterráneo, destaca que Fabra serà el “primer president de la Generalitat de Castelló” i dedica la portada al substitut de Camps. A Alacant, el diari Información diu simplement que “Camps dimiteix”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre la premsa catalana hi ha certa unanimitat a l'hora d'analitzar la dimissió del president valencià. La Vanguardia creu que Camps ha estat “sacrificat” i atribueix el procés a “la pressió de Rajoy”. En la mateixa línia, El Periódico titula directament que “Rajoy fa plegar Camps”, intentant fer un joc de paraules amb el verb plegar i els vestits, molt més evident en l'edició en castellà, en què diuen que “Rajoy se plancha a Camps”. L'Avui i El Punt expliquen que "cau Camps", mentre a l'ARA s'explica que "Camps dimiteix per blindar Rajoy".

Des de Madrid, El País també interpreta que “Camps es rendeix” i porta un extracte de l'editorial, titulada “No molt honorable”, a la primera plana. El Mundo explica que "Rajoy sacrifica Camps". La Razón, en canvi, s'apunta a la tesi que va explicar el mateix Camps i diu que és ell qui “se sacrifica”. El diari de Luis María Ansón acompanya la informació amb una peça de càrrecs socialistes amb “causes pendents amb la Justícia” i es pregunta “per què no dimiteixen?”. Abc titula amb un extracte del discurs de Camps: "Em sacrifico per Rajoy i per Espanya". Público, amb ironia, diu que "Camps se'n va... al banc" (dels acusats).

Pel que fa als esports, el diari Sport presenta un informe que titula “Cesc confidencial” sobre el jugador d'Arenys i avança que “avui es farà oficial el fitxatge d'Alexis”. "Alexis per fi", és també el gran argument de Mundo Deportivo. A Madrid, As també dóna per fet un altre fitxatge, en aquest cas el de Neymar per part del Madrid i dedica la portada al paper d'Alberto Contador en el Tour. Marca també parla del brasiler i titula amb un cridaner "70 kilos", que no són d'euros sinó de pes.

stats