PRÒXIMA ESTRENA
Mèdia 02/06/2012

L'esperit de 'Friends' reviu a la MTV gràcies a 'Finales felices'

La MTV estrena demà a l'Estat la sitcomHappy endings, basada en la relació entre sis amics d'uns 30 anys. La sèrie recorda Friends en el plantejament i també en la bona rebuda que ha tingut als EUA.

Albert Castellví Roca
2 min
L'esperit de 'Friends' reviu a la MTV gràcies a 'Finales felices'

BARCELONA.Una sitcom sobre sis amics que ronden la trentena i que viuen en una gran ciutat dels Estats Units no sembla, d'entrada, un plantejament especialment original. A mitjans dels anys 90 David Crane i Marta Kauffman ja van crear una sèrie sobre aquesta base que va suposar un èxit rotund: Friends es va mantenir en antena durant deu temporades, i quan es va acomiadar el 2004 ho va fer encara com el cinquè espai de prime time més vist de l'any als Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però la fórmula encara no està esgotada. Si més no, això és el que va pensar el nord-americà David Caspe ara fa un parell d'anys, quan va idear la sèrie Happy endings i la va presentar a la cadena ABC, que li va donar llum verda a principis del 2010 i en va estrenar el primer episodi l'abril de l'any passat. El públic li ha donat la raó, i després d'haver tingut més de cinc milions d'espectadors de mitjana durant les dues primeres temporades, fa tres setmanes la cadena va encarregar-ne una nova tongada de 22 capítols, que previsiblement veurà la llum durant la tardor.

De moment, però, els espectadors catalans podran seguir-ne, a partir de demà (22.00), la primera temporada. La MTV n'ha adquirit els drets en exclusiva per a l'Estat i n'emetrà dos capítols cada diumenge, amb el títol traduït com a Finales felices .

Casament frustrat

Els punts de contacte d'aquesta sèrie amb Friends són evidents: sis joves -tres nois i tres noies- units per una llarga amistat que intenten mantenir malgrat els entrebancs. Els protagonistes són el matrimoni format per Brad i Jane, que aspiren a ser la parella perfecta; Alex, la germana de Jane, i el seu promès, Dave; Max, el company de pis homosexual d'aquest últim, i Penny, una amiga de tots plegats que lluita sense èxit per deixar de ser soltera.

Les relacions entre tots ells, però, es veuen trastocades tot just començar la sèrie quan, el dia del casament, Alex deixa plantat Dave davant l'altar. Això obliga la resta de membres de la colla a posicionar-se al costat de l'un o de l'altre, i amenaça de dividir el grup. Tot i que finalment Alex i Dave decideixen fer les paus i mantenir l'amistat, el record d'aquest episodi seguirà present en la vida de tots ells i marcarà les relacions durant molt de temps.

El perfil dels personatges, el sentit de l'humor i la ironia que desprenen les seves seqüències han convertit Happy endings en una sèrie estimada pels espectadors, però també per la crítica, que aquest any l'ha nominat a diversos premis -tot i que no n'ha guanyat cap.

Ara, la MTV espera treure'n un bon rendiment, i d'entrada l'ha situat a la franja que fins ara ocupava el reality Alaska y Mario , el gran èxit de l'any d'aquesta cadena, que diumenge va tancar la segona temporada amb 280.000 espectadors al conjunt de l'Estat i una quota de pantalla de l'1,4%, exactament el doble que la mitjana del canal -tot i que inferior al 2,6% de la primera temporada-. Per això, ja s'ha anunciat que, després de la boda i la lluna de mel, les aventures d'Alaska i Mario Vaquerizo seguiran presents en la graella de la MTV.

stats