TECNOLOGIA
Mèdia 17/01/2012

L'iPad 3 podria arribar al març

Apple prepara diverses novetats per a les pròximes setmanes. Dijous presentarà un pla per introduir llibres de text a l'iPad, i els rumors apunten que la nova versió del tablet podria arribar al març.

Albert Castellví Roca
2 min
La primera versió de l'iPad va sortir a la venda la primavera del 2010, i al cap d'un any Apple ja treia al mercat el segon model de la seva tauleta.

BARCELONA.Els rumors sobre la pròxima sortida al mercat de l'iPad 3 van agafant força, i la data de principis de març com a moment de la presentació de la nova tauleta és cada vegada més fiable. Segons el portal Bloomberg, aquesta és la previsió amb què treballa actualment Apple, que ja hauria començat a fabricar els primers iPads de la nova generació i que espera arribar al màxim volum de producció durant el mes de febrer.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El portal cita "tres persones pròximes al producte", que han detallat algunes de les característiques que tindrà la futura tauleta. Com s'esperava, el nou dispositiu tindrà una pantalla d'alta definició, inclourà un processador de quatre nuclis que en millorarà la velocitat d'ús i tindrà capacitat de connexió a xarxes mòbils de quarta generació, de manera que també permetrà una navegació més ràpida.

Però malgrat totes aquestes especulacions, el cert és que Apple encara no s'ha pronunciat oficialment en relació amb el possible llançament de l'iPad 3, i que per tant tots els rumors podrien quedar desmentits quan finalment el dispositiu sigui presentat en societat. En aquest sentit, només cal recordar l'última presentació d'un nou dispositiu d'Apple, que va tenir lloc el 4 d'octubre: quan ja es donava gairebé per fet que Tim Cook mostraria al món l'iPhone 5, la companyia va decebre part dels seus clients en presentar simplement la versió 4S del seu smartphone .

Llibres de text

De moment el que sí que s'ha confirmat és l'acte que Apple organitzarà dijous a Nova York. Fidel al seu estil, la companyia no ha donat pràcticament cap detall sobre el contingut de la presentació, i només ha avançat que es tractarà d'un esdeveniment relacionat amb "l'educació". Fonts pròximes a la companyia van explicar al diari nord-americà The New York Times que l'objectiu de l'acte no és presentar cap dispositiu sinó donar a conèixer les noves vies de negoci que Apple pretén obrir en l'àmbit dels llibres de text digitals.

De fet, que la companyia de la poma vol entrar en aquest mercat no és cap secret. El mateix Steve Jobs ja revelava, a la biografia que Walter Isaacson va publicar sobre ell a l'octubre, pocs dies després de la seva mort, la intenció de l'empresa de "transformar" el negoci dels llibres de text. Segons Isaacson, Jobs ja havia contactat amb algunes de les grans editorials nord-americanes per valorar aquesta possibilitat, i volia fitxar els autors més destacats de llibres de text del país perquè en creessin versions electròniques i gratuïtes que es poguessin consultar des de l'iPad. Més enllà de revitalitzar el sector, Jobs defensava que aquest projecte beneficiaria molt les esquenes dels alumnes. Ara caldrà veure si els successors de Jobs han estat capaços de fer realitat aquest desig.

Sense Jobs

Aquesta setmana, doncs, tindrà lloc la primera presentació pública d'Apple després de la mort de Jobs. Tot i que el fundador i emblema de la companyia havia deixat el seu càrrec com a màxim responsable de l'empresa a finals d'agost, i que, en conseqüència, la presentació de l'iPhone 4S ja va quedar en mans del seu successor, Tim Cook, llavors Jobs encara era viu -va morir justament l'endemà d'aquell acte-.

Per bé que la iniciativa havia estat seva, doncs, el projecte sobre llibres de text digitals s'ha hagut de tancar ja sense ell, i bona part del desenvolupament del futur iPad 3 també.

stats