Mèdia 07/05/2012

El diari 'Libération' troba "Normal!" la victòria d'Hollande

El rotatiu francès fa una portada totalment monogràfica: una sola foto i una sola paraula per al títol, que juga amb l'adjectiu amb què el mateix candidat socialista s'ha definit durant la campanya

Ara
2 min
liberation 7 maig

Barcelona"Normal!": només una paraula, però amb molt de significat, per al títol de portada del diari francès d'esquerres 'Libération'. Així saluden la victòria del candidat socialista en la segona volta de les eleccions presidencials franceses, François Hollande. El mateix candidat s'ha definit com un home "normal" durant la campanya, i el 'Libé' ha recollit l'adjectiu per jugar-hi en la portada d'aquest dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Altres diaris europeus opten per altres titulars:

'Le Figaro'. El diari conservador titula: "François Hollande, president", amb un editorial a la portada titulat "El canvi".

'Les Echos'. El diari econòmic francès diu a la portada: "François Hollande, en la prova del poder".

'Financial Times': "Hollande guanya la presidència francesa". I complementa el títol amb tres subtítols: "El primer socialista al palau de l'Elisi en 17 anys", "Sarkozy és l'última víctima de l'onada antiausteritat" i "Possible conflicte amb Merkel pel pacte fiscal".

'The Guardian': "Un nou començament. Hollande promet canviar el rumb d'Europa".

'The Daily Telegraph'. El diari conservador anglès diu: "La victòria d'Hollande situa la Unió Europea en la confusió".

'The Independent'. El rotatiu britànic de centreesquerra opta per: "França gira cap a l'esquerra", i contraposa els perfils dels dos candidats a les presidencials. Diu que els socialistes veuen la victòria del seu candidat com un rebuig frontal a les polítiques d'austeritat de l'eurozona. Per altra banda, recull la "humiliació" de Sarkozy, "el primer president que perd a la segona volta en 30 anys".

'Frankfurter Allgemeine'. El diari alemany titula: "Hollande, el nou president de França". En el subtítol recull la "clara victòria socialista" i la voluntat del nou president de buscar l'acord amb Merkel: "Vull parlar primer amb Alemanya", diu el diari.

'Corriere della Sera'. El rotatiu liberal italià diu: "Guanya Hollande, comença el desafiament a Europa".

'La Repubblica'. El diari de centreesquerra italià titula: "Hollande guanya, França gira cap a l'esquerra".

La premsa nord-americana també recull la victòria socialista a França:

'The New York Times', en l'edició per a Europa titula: "Hollande guanya la presidència de França". Al subtítol recull que "els resultats presenten un repte per al pla d'austeritat d'Europa".

'The Washington Post' fa un titular conjunt per a França i Grècia i diu: "Els votants francesos i grecs etziben un cop a l'austeritat".

stats