UNA ALTRA SÈRIE DE CULTE BRITÀNICA
Mèdia 20/05/2011

'Little Britain' arriba demà al 3XL

A partir de demà, els dissabtes són dia de Little Britain . Una comèdia de culte protagonitzada per Matt Lucas i David Walliams, que han estat doblats per Roger Pera i Marc Zanni, la veu de Son Goku.

Auri Garcia Morera
2 min
Protagonitzada per personatges excèntrics i llunàtics, Little Britain amaga una crítica a part de la societat britànica.

Barcelona.El canal temàtic 3XL continua apostant per sèries internacionals de primer nivell, que s'han emès pels canals principals als seus països d'origen, i ho fa amb una especial predilecció pels productes britànics. Els espectadors del canal ja fa temps que gaudeixen de Doctor Who , Els informàtics o Sherlock , i des de demà podran veure una altra sèrie de culte: Little Britain .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Creada pels humoristes Matt Lucas i David Walliams, Little Britain és una comèdia que retrata la vida al Regne Unit a través d'esquetxos protagonitzats per personatges excèntrics i llunàtics. Un univers paral·lel surrealista que amaga una crítica a part de la societat britànica, començant pel títol. L'expressió Little Britain fa referència als little englanders , els anglesos més tradicionals i tancats, que senten més aviat poca simpatia pels britànics no anglesos, i encara menys per la idea d'ingressar a la Unió Europea.

Entre els personatges principals hi ha un homosexual estereotipat que s'entesta a proclamar que és l'únic gai del poble, tot i que n'hi ha molts més. De fet, ell no ha tingut mai cap relació amb un altre home, és el primer que fa comentaris homòfobs, i el que vol realment és cridar l'atenció. També hi ha un home que va en cadira de rodes tot i que en realitat pot caminar, o una adolescent que té un fill i el canvia per un CD de Justin Timberlake.

Little Britain va néixer com un programa de ràdio, i el 2003 va fer el salt a la televisió. La primera i segona temporada es van emetre per canals secundaris de la BBC, però les repeticions van passar a la BBC One, on després se'n faria una tercera temporada. El 2007 els creadors van anunciar el final de la sèrie, però poc després van crear un Little Britain USA per a la nord-americana HBO. A la pràctica, va ser una quarta temporada de la sèrie, que també es va acabar emetent per la BBC One.

La sèrie es podrà seguir tant en versió original subtitulada com en versió doblada. Una tasca, la del doblatge al català, que ha estat tot un repte. Segons expliquen des del canal 3XL, Matt Lucas i David Waillams són dos humoristes consagrats que interpreten personatges molt diferents amb veus molt diferents, i això feia que el doblatge fos especialment difícil.

Després d'una prova amb el pilot, es va apostar per Roger Pera i per l'actor de doblatge Marc Zanni, que entre altres personatges va donar veu a Son Goku. El resultat, diuen des del 3XL, ha estat extraordinari. Es podrà comprovar, des de demà, els dissabtes a les 23.00.

stats