Mèdia 19/10/2011

Sinde espera que el reglament de la llei antidescàrregues s'aprovi abans del 20-N

Aquesta setmana s'envia el text al Consell d'Estat. És l'últim tram abans que el consell de ministres el pugui aprovar

Efe
1 min

TòquioLa ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha assegurat aquest dimecres que confia que el reglament de la llei antidescàrregues es pugui aprovar abans de les eleccions generals del proper 20 de novembre. Segons la ministra, aquesta setmana el text de la llei de descàrregues s'enviarà al Consell d'Estat després d'incorporar "algunes observacions del Consell del Poder Judicial". Sinde, que a mitjans de setembre va anunciar que deixaria la política un cop passades les eleccions del 20-N, ha informat que aquest és "l'últim tram" abans que el consell de ministres pugui aprovar la llei, i per aquest motiu creu que "estem en termini" d'aprovar-la. Aquesta llei antipirateria, coneguda també com a llei Sinde, permetrà per ordre judicial el tancament de pàgines web de descàrrega de continguts il·legals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La ministra de Cultura també ha reconegut que a la reforma de la normativa del cànon digital no s'hi arribarà a temps, perquè "la tramitació és molt més llarga". En aquesta línia, Sinde ha reiterat que el cànon digital és un assumpte d'una "rellevància social prou important com per poder abordar amb tranquil·litat al principi de la legislatura" següent.

Sinde també ha valorat la feina feta pel seu ministeri, i ha afirmat que ha afrontat "bastant airosament" les retallades pressupostàries. A més, s'ha mostrat preocupada pel futur de la cultura en cas de produir-se un canvi de govern: "No crec que per a altres partits polítics la cultura sigui tan important. Ja han anunciat que eliminarien el ministeri", ha sentenciat.

stats