PERIODISME
Mèdia 22/12/2011

Rosa Marqueta, Fran Llorente i Santiago Segurola guanyen el Premi de Periodisme Vázquez Montalbán

El jurat destaca que Marqueta i Llorente són "uns referents de qualitat, independència i professionalitat". De Santiago Segurola, posa de relleu que "els seus anàlisis són lúcids, brillants i independents"

Ara
1 min
Rosa Marqueta

BarcelonaLa cap d’Informatius de TV3, Rosa Maqueta, i el director d'Informatius de TVE, Fran Llorente, han estat distingits amb els vuitens Premis Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán en la categoria de periodisme generalista. Santiago Segurola, adjunt al director al diari Marca, l'ha obtingut en la categoria de periodisme esportiu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els membres del jurat de periodisme generalista valoren que Marqueta i Llorente són “uns referents de qualitat, independència i professionalitat en l’àmbit dels informatius televisius”. Amb ells, el jurat vol fer un reconeixement als mitjans públics, “essencials com a garantia d’accés a una informació plural”.

Pel que fa a Segurola, s'ha tingut en compte que "els seus anàlisis són lúcids, brillants i independents, trascendeixen el lloc i el mitjà on treballi i també les diferents disciplines”. Segons argumenta el jurat, el periodista “ha donat volada i categoria al discurs esportiu, ha sabut contextualitzar-lo socialment i cultural, i les seves cròniques, assajos i llibres se situen entre referents del periodisme”, en la línia seguida precisament per Manolo Vázquez Montalbán, que en el seu dia va qualificar Segurola com "el personatge més guardiolesc del país"."

El Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán, en la seva categoria de Periodisme Generalista, està convocat conjuntament pels diaris El País i El Periódico de Catalunya, el Grupo Planeta, Random House Mondadori i el Col·legi de Periodistes de Catalunya. Pel que fa a la modalitat de Periodisme Esportiu, el convoquen la Fundació F.C. Barcelona i el Col·legi de Periodistes.

stats