CONCERT SOLIDARI
Mèdia 15/03/2011

Lluís Llach tornarà a l'escenari per cantar a favor de TV3 al País Valencià

Ignasi Aragay
2 min
Lluís Llach s'ha ofert a Eliseu Climent per fer un parèntesis en el seu comiat dels escenaris.

Barcelona.El president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, va anunciar ahir passada la mitja nit al programa Àgora de TV3 que el cantant Lluís Llach trencarà la seva decisió de no tornar a pujar als escenaris. Climent, entrevistat pel periodista Xavier Bosch, va revelar que el cantautor s'ha ofert i s'ha compromès a fer un concert a favor de la recuperació de les emissions de TVC al País Valencià. L'actuació, gratuïta, serà a València, al pont de la plaça d'Amèrica.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El mateix Llach ja va insinuar recentment, durant la presentació pública oficial de la seva fundació dedicada a projectes d'ajut al Senegal, que no descartava tornar a cantar si era per una causa especial en la qual se sentís necessari i implicat. Des del seu comiat amb el públic en els recitals del 23 i 24 de març del 2007 a la seva localitat natal, Verges, Llach no ha tornat a actuar i ha fet un gir en la seva vida, que en l'actualitat pivota al voltant de tres projectes: el celler Vall Llach de Porrera (Priorat), la Fundació Llach, que treballa al Senegal (d'on ha tornat recentment i on té previst fer-hi estada cada any uns mesos) i l'escriptura literària de ficció, que de moment no ha donat fruits públics. De fet, en aquest terreny també ha fet un dietari del Senegal, els quatre primers capítols del qual ha publicat l'ARA.

Retirat ara fa quatre anys

En el terreny musical, des del 2007 no ha cantat en públic, però sí que ha fet algunes excepcions amb el piano, per exemple quan el 2008 va participar en un homenatge a Miquel Martí i Pol al Teatre Lliure, posant música a les veus de Jordi Dauder i Sílvia Bel recitant el poeta de Roda de Ter. També ha seguit component: l'última peça és la música per a l'obra d'Ivan Turguénev Un mes al camp , protagonitzada per Sílvia Bel i que encara es pot veure al TNC. I cada Setmana Santa exerceix de director musical de la processó de Verges.

Però fins ara, res de recitals. La setmana que ve farà quatre anys que es va retirar i el 7 de maig en complirà 63. L'anunci d'Eliseu Climent, que encara s'ha de veure com i quan es concreta, suposaria una excepció puntual en la decisió ferma de Lluís Llach de deixar els escenaris.

stats