TELEVISIÓ
Mèdia 17/09/2012

Lluís Llach inaugura la nova temporada de l''Àgora'

TV3 estrena aquesta nit la tretzena temporada de l'Àgora. Xavier Bosch conduirà un any més aquest espai de debat i reflexió que, per començar, rebrà la visita de Lluís Llach i del científic Roderic Guigó.

Albert Castellví Roca
2 min
Lluís Llach inaugura  la nova temporada de l''Àgora'

BARCELONAEl debat i la reflexió sobre l'actualitat tornen aquesta nit a TV3. Ho faran de la mà de l'Àgora , el programa que presenta Xavier Bosch i que analitza els fets més destacats de l'actualitat a través d'entrevistes i debats. La temporada passada l'espai va tenir una mitjana de 123.000 espectadors i un share del 6,4%, però en el que obté les millors xifres és en la nota que li posa el públic pel seu nivell de qualitat. Així, segons l'estudi que l'empresa GfK elabora mensualment per a TV3, l' Àgora és un dels programes més ben valorats de la cadena, amb puntuacions que se situen sempre per sobre del 8.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Independència i genoma

En l'edició d'avui (23.35), que suposarà el tret de sortida a la tretzena temporada de l'espai, Xavier Bosch entrevistarà, primer, el cantautor Lluís Llach i, posteriorment, el científic Roderic Guigó.

Llach oferirà la seva opinió sobre els nous horitzons polítics que s'estan obrint arran de la manifestació de l'Onze de Setembre, que va inundar els carrers de Barcelona per demanar la independència de Catalunya. El cantant de Verges, que sempre s'ha posicionat a favor de l'estat propi, s'ha convertit en un símbol del moviment independentista, i va ser un dels protagonistes de l'espot que l'Assemblea Nacional Catalana va rodar per convocar els ciutadans a la manifestació. Dimarts Llach es va deixar veure i es va fer sentir durant la marxa, i aquesta nit tindrà l'ocasió d'explicar com veu el moment actual, quina valoració fa de la manifestació i de les reaccions polítiques posteriors i quines creu que són ara mateix les perspectives de futur per a Catalunya.

A continuació, serà el torn del bioinformàtic Roderic Guigó, que com a investigador del Centre de Recerca Genòmica de Barcelona ha liderat un dels equips que ha contribuït a desxifrar el funcionament del genoma humà. La recerca duta a terme pel seu equip, juntament amb la que han realitzat més de 400 científics de 32 laboratoris d'arreu del món, va ser presentada a principis d'aquest mes i va permetre descobrir que una part de l'ADN que fins ara es considerava que no tenia cap funció té en realitat un paper clau en la constitució de l'organisme i en l'activació d'algunes malalties, com ara el càncer. Després de nou anys d'investigacions, Guigó exposarà avui algunes de les conclusions de la seva recerca i avançarà quines implicacions poden tenir aquests resultats en futurs avenços científics i mèdics.

Tretze temporades

L' Àgora va néixer el 1999 com un espai exclusivament de debat i que presentava, al canal 33, Ramon Rovira. El 2007, quan Rovira va abandonar TVC, va fer-se'n càrrec durant dues temporades Xavi Coral, que el 2009 va passar el relleu a Xavier Bosch. En aquell moment, a més, l'espai va experimentar una transformació important: va fer el salt a TV3 i va donar cabuda també a nous formats més enllà del debat, com l'entrevista o el cara a cara, amb l'objectiu de donar a cada tema "el tractament que més convingui per singularitzar cada informació".

stats