Tecnologia
Mèdia 10/10/2011

Llum verda de la Unió Europea perquè Microsoft compri Skype

La companyia de Bill Gates pagarà 8.500 milions de dòlars (uns 6.260 milions d'euros) per la compra, que es convertirà en la major adquisició de la història del gegant informàtic

Agències
2 min

BarcelonaLa Comissió Europea(CE) ha donat llum verda perquè Microsoft absorbeixi el servei de vídeo i veu per internet Skype, una compra que es tancarà per 8.500 milions de dòlars (uns 6.260 milions d'euros) i es convertirà en la major adquisició de la història de la companyia informàtica. L'acord generarà nous clients per als softwares de Microsoft Windows i Office. La comissió federal de comerç d'Estats Units va autoritzar la compra al juny.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'executiu comunitari ha donat el vistiplau a la transacció després de considerar que no impedeix la competència efectiva a l'Àrea Econòmica Europea (AEE) o d'una part substancial d'aquest bloc. Les investigacions de la CE conclouen que les activitats de les dues companyies se solapen en les comunicacions a través de vídeo, segment en el qual Microsoft opera a través de Windows Live Messenger. No obstant això, l'executiu considera que no existeixen problemes de competència en aquest mercat creixent, en el qual hi participen diversos actors –inclòs Google.

Amb 170 milions d'usuaris registrats i més de 207.000 milions de minuts de converses de veu i de vídeo el 2010, Skype és el servei més utilitzat de telefonia sobre IP (protocol d'internet). L'adquisició per part de Microsoft és l'operació més agressiva de la companyia de Bill Gates des del 2008, quan va oferir 47.500 milions de dòlars per comprar Yahoo!, encara que finalment va renunciar a la compra del cercador.

Microsoft s'ha imposat a altres grans firmes d'internet com Facebook o Google, entre altres, que també havien sospesat aconseguir Skype, una empresa molt popular però que encara acumula pèrdues (de 6,9 milions de dòlars el 2010), a causa de la dificultat d'aconseguir que els usuaris paguin pels serveis que no són gratuïts.

Un cop conclosa la integració, Skype passarà a ser una nova divisió de negoci del gegant informàtic, que estarà presidida pel conseller delegat de l'empresa comprada, Tony Bates.

stats