Ràdio
Mèdia 29/11/2010

Del Olmo s'empatxa de protagonisme

En la gala dels Protagonistas, coneguda pel generós dinar, el periodista ha estat l'autèntica estrella

Auri Garcia
2 min
Del Olmo, amb Pujol i Rubalcaba, durant la gala

BarcelonaSenyors mudats i senyores arregladíssimes. Famosos i periodistes del cor. Personatges del món de la comunicació, i també del món de la política, de Rubalcaba a Mas, passant per Hereu, Maragall i Pujol. I com és tradicional, un generós dinar a base de botillo, xoriço, cabdell i patates. Luis del Olmo ja no té l'audiència que tenia fa uns anys, però conserva la influència i li segueixen agradant el menjar típic de Lleó i el protagonisme.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Avui ha reunit més de 1.500 convidats al Palau de Congressos de Catalunya per una festa, la de l'entrega dels premis Protagonistas, que és la seva festa. Els personatges del cor i l'aperitiu han estat el centre d'atenció durant l'espera i l'àpat ha estat el protagonista durant una bona estona, però a quarts de quatre de la tarda, Luis del Olmo ha pujat a l'escenari, ha agafat el micròfon i ha començat la seva funció.

Primer ha donat una clatellada a Montilla perquè havia confirmat l'assistència i s'ha esborrat a l'últim moment. “Els polítics no poden mentir d'aquesta manera”, ha exclamat Del Olmo davant la sorpresa d'Hereu. Després ha demanat a Mas que dirigís unes paraules a “allò que abans es deia Espanya i que a mi m'agrada continuar dient-li Espanya”. Més tard ha presentat Rubalcaba declarant-se "rubalcabista", per seguidament preguntar-li per la "hecatombe" del PSC.

Finalment, ho ha intentat amb Jordi Pujol, però en aquest cas no se n'ha acabat de sortir. Abans de sentir la pregunta, l'expresident ja li ha deixat anar un “això no toca”. Del Olmo ha continuat: “Què faran perquè Catalunya i la resta d'Espanya s'estimin més?”. Pujol, amb sorna, ha qüestionat que realment fos una pregunta, i ha conclòs: “Això no depèn d'un sol”.

Jordi Basté, pendent de l'EGM

Jordi Basté ha recollit el premi de “ràdio de les comunitats” recordant que de petit ja escoltava Luis del Olmo. Abans de la gala, ha declarat que es tracta d'un premi “per a tota la gent que treballa a aquestes hores del matí”, i ha confessat que està pendent de les dades de l'EGM, l'estudi que determina les audiències radiofòniques, que es farà públic aquest dijous.

Basté ha dit que ell no té com a objectiu el liderat dels matins, però ha admès que “l'emissora li dóna molta importància”. Preguntat sobre el seu principal rival, El matí de Catalunya Ràdio de Manel Fuentes, Basté s'ha desfet en elogis cap a Fuentes, i ha assegurat que “és molt important tenir una ràdio pública forta i amb un programa del matí que vagi bé”.

stats