Mèdia 04/04/2011

L'atac informàtic LizaMoon afecta un milió de pàgines web

Més d'un milió de pàgines web de tot el món s'han vist afectades per un atac de pirateria informàtica que injecta codi als llocs web i redirecciona els usuaris cap a software de compra maliciós

Redacció
1 min

BarcelonaLizaMoon s'ha convertit, segons els experts, en l'atac informàtic d'injecció de codi més gran que s'ha esdevingut mai a nivell mundial. Segons Websense, la companyia de seguretat tecnològica que l'ha descobert, l'atac consisteix en la inserció de codi maliciós a les pàgines web mitjançant la connexió a servidors que executen les bases de dades d'internet.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Quan els usuaris obren una pàgina web infectada pel malware o fan clic en un link afectat, són immediatament redirigits a una altra pàgina, on se'ls informa que el seu ordinador ha sigut infectat i se'ls insta a comprar online un antivirus fictici, a través d'una finestra emergent que mostra el missatge “Centre d'Estabilitat de Windows”.

Segons Patrick Runald, cap de recerca en seguretat de Websense, els usuaris poden veure que estan sent redirigits cap a un altre lloc web quan intenten visitar una de les pàgines infectades, i poden tancar la finestra del navegador sense patir conseqüències negatives. Runald ha afegit que l'atac ha afectat, principalment, pàgines web petites i que, de moment, les pàgines més populars o governamentals no s'han vist afectades.

Websense ha dit que encara es tardarà un temps a solucionar el problema del tot, ja que els investigadors han d'identificar tot el software que ha sigut infectat i, un cop trobat, els operadors de pàgines web hauran d'instal·lar les noves versions de software per tal que les seves pàgines funcionin correctament.

L'atac informàtic ha sigut batejat amb el nom de LizaMoon perquè el primer domini afectat pel malware va ser Lizamoon.com, el passat 29 de març.

stats