INTERNET
Mèdia 08/04/2012

Mama, de gran vull ser 'tuitstar'

Selena Soro
2 min

Diuen que val més la qualitat que no pas la quantitat. Excepte per als tuitstars , que han fet del nombre de seguidors al Twitter la seva marca d'identitat. El tuitstar (estrella del Twitter) és simplement algú anònim que ha aconseguit fer-se conegut a la xarxa a cop de tuit sense tenir cap fama prèvia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Es considera que algú té una certa influència al Twitter a partir de 5.000 seguidors, tot i que segons Àlex Puig, expert en xarxes socials i fundador de Shotools, n'hi ha que s'autodenominen tuitstar amb 3.000 followers . "Cadascú es munta la seva pròpia història per ser considerat estrella del Twitter", explica.

Una lluita pels seguidors

Àlex Puig -que tot i els seus 73.000 seguidors no es considera tuitstar- apunta que n'hi ha que s'obsessiona pels seguidors i ho acaben convertint en una competició. "Moltes vegades qui té molts seguidors es creu una cosa que no és. Cap tuitstar s'ha fet ric, i tots segueixen treballant deu hores al dia", diu. "La influència d'un tuitstar no va més enllà dels 140 caràcters", afegeix @elbaronrojo, que amb 93.000 seguidors sí que es considera estrella del Twitter. "Com a màxim pots moure el trànsit cap a determinats webs o crear algun trending tòpic ", subratlla Puig.

Aquest va ser el cas del tuitaire @hematocritico -9.500 seguidors-, que va convertir el terme tróspidos - kitsch- en el hashtag oficiós del programa ¿Quién quiere casarse con mi hijo? (Cuatro). Molest perquè la cadena fes seva l'expressió, @hematocritico va proposar que per a la final del programa es tuitegés amb l'etiqueta literatura . La nit de l'últim programa, tróspidos va desaparèixer de la llista dels més comentats i literatura va ser trendig tòpic .

L'altre perfil de tuitstar és el que obté els seguidors gràcies a l'humor àcid o a les paròdies. És el cas de @masaenfurecida -48.500 seguidors-, @elbicharraco -51.900 followers - o @Espeonzaguirre i @Mas_Enfurecido, que amb 5.600 i 3.800 seguidors caricaturitzen Esperanza Aguirre i Artur Mas.

El jutge del Twitter

No és estrany que entre tanta estrella sorgeixi un jutjat per resoldre els possibles conflictes. L'usuari @eljuezdetuiter s'encarrega -entre altres coses- de descobrir plagiadors i sovint rep llagrimoses cartes de disculpa que publica al seu blog.

stats