SOLIDARITAT
Mèdia 26/10/2011

'La Marató' arriba als 20 anys amb 98 milions recaptats

Amb el lema Quan acaba una vida, en comencen sis, la vintena edició de La Marató es dedicarà al trasplantament. Des del 1992 el programa ha recaptat 98 milions: enguany espera superar els 100.

Natalia Araguás
2 min
'La Marató' arriba als 20 anys amb 98 milions recaptats

BARCELONA.A Catalunya es fan cada any entre 800 i 820 trasplantaments a persones "que no tenen cap altra alternativa: ni el tractament farmacològic ni el quirúrgic". Així va expressar-se ahir Roser Deulofeu, directora de l'Organització Catalana de Trasplantaments, durant la presentació de la vintena edició de La Marató de TV3, dedicada a la regeneració i el trasplantament d'òrgans i teixits. El lema és clar:Quan acaba una vida, en comencen sis. Segons va recordar Deulofeu, un total de 1.300 persones esperen un òrgan a Catalunya i es calcula que un 10% moriran abans de rebre'l.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El 1999, La Marató ja es va ocupar dels trasplantaments i va obtenir una recaptació de 4,7 milions. Aquell any van fer-se a Catalunya 370 trasplantaments renals. El 2010 van ser 620. És difícil establir una relació directa per explicar aquest espectacular augment però tot hi suma, va argumentar Deulofeu. La fase de recerca "molt important" en què es troba aquest camp i els avenços en investigació de cèl·lules mare i medicina regenerativa de teixits justifiquen que aquest any es revisi el tema, van exposar els organitzadors.

La gala, que durarà unes quinze hores, estarà conduïda per Xavi Coral i Espartac Peran, els presentadors del programaDivendres. La campanya de sensibilització ja ha començat, amb el plat fort de 3.500 conferències en centres educatius, que arribaran a uns 150.000 joves. L'espot per televisió s'està gravant al Casino l'Aliança del Poblenou i tindrà com a tema central la cançó Em dónes força, interpretada per Sergio Dalma i l'Escolania de Montserrat.

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Enric Marín, va qualificar d'"història d'èxit" les vint edicions de La Marató. En un moment "especialment complicat i crític" per a la recerca científica, va reflexionar, és molt important l'aportació del programa per recaptar recursos. Tot i així, "l'èxit no el sumen els diners" que aconsegueixiLa Maratóel 18 de desembre, sinó "la capacitat de mobilitzar", va puntualitzar. En tota la seva història,La Maratóha recaptat 98 milions: amb els d'aquest any ben segur que superarà els cent.

stats