TELEVISIÓ
Mèdia 20/04/2012

'La Marató per la pobresa' aposta per un videoclip coral

Cent artistes participen al videoclip Un gran cor per la Marató. Manu Guix, Elena Gadel i Lídia Guevara han compost Fora de joc, el tema de La Marató per la pobresa que TV3 emet el 27 de maig.

Natalia Araguás
2 min
Manu Guix, Elena Gadel i Lídia Guevara han compost i interpreten Fora de joc, tema central de La Marató per la pobresa, juntament amb altres cent artistes.

BARCELONA.Fer una mena de We are the world amb "artistes catalans emergents" és la fita que s'ha marcat Enric Lacalle, director del videclip Un gran cor per la Marató, que posarà banda sonora a la gala especial contra la pobresa que TV3 celebrarà el diumenge 27 de maig. El videoclip, enregistrat ahir al plató 1 de TVC, té com a protagonista el tema "original i específic" Fora de joc , que han compost Manu Guix, Elena Gadel i Lídia Guevara especialment per a l'ocasió.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un centenar d'artistes, entre músics i cantants, van interpretar ahir la cançó Fora de joc . A més de Manu Guix al piano i les cantants Gadel i Guevara com a veus principals, van acompanyar-los fent els coros Teràpia de Shock, Jofre Bardagí, Els Catarres, Lax'n'Busto, Txarango, Èric Vinaixa, Jordi Cubino i Joan Pau Chaves, entre molts altres. Tots hi participen de manera desinteressada. "La resposta ha estat magnífica: no hi ha ningú que ens hagi dit que no", explica a l'ARA Enric Lacalle. L'objectiu del videoclip és oferir "un gran espectacle pel fet d'agrupar artistes de diferents gèneres musicals", destaca TV3. El tema Fora de joc s'estrenarà dimarts que ve a El matí de Catalunya Ràdio .

"Que ningú es quedi fora de joc" és el lema d'aquesta Marató especial i única, que té com a objectiu "divulgar, sensibilitzar i mobilitzar l'espectador" pel que fa als riscos de pobresa i exclusió social que la crisi està generant, segons exposa Lluís Bernabé, director de La Marató per la pobresa . Segons argumenta, "no es tracta tant d'explicar la situació sinó que els ciutadans vegin el que entre tots podem fer".

Els fons que es recaptin finançaran projectes socials del tercer sector relacionats amb l'àmbit assistencial, l'habitatge, la inserció sociolaboral i la infància. "No volem suplir la feina de ningú, només pretenem divulgar i sensibilitzar la gent: els paràmetres són els mateixos que en una Marató científica", aclareix Bernabé preguntat sobre la injecció d'oxigen que aportaran a ONGs i altres entitats benèfiques en un context de retallades. Aquesta gala especial és fruit d'un acord entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el departament de Benestar i Família i les entitats del tercer sector. El programa estarà presentat per Antoni Bassas i Agnès Marquès.

El joc de les cadires

L'espot de La Marató per la pobresa parteix precisament de la base que "una de cada cinc persones està en risc de quedar fora de joc", exposa el director creatiu, Carles Checa. Per visualitzar-ho, s'ha apostat per recrear el joc de les cadires. Al principi de l'anunci, cinc persones miren amb recel quatre seients per la por de quedar-se sense. No trigaran a trobar una solució: manipular les quatre cadires i posar-les de manera que hi puguin cabre tots. Aquesta peça de mobiliari "serà una icona gràfica" del programa especial, destaca Checa. Per enregistrar l'espot s'ha apostat per un espai neutre, concretament, la pedrera del Garraf. En contraposició, els protagonistes tindran màxima presència.

També el Futbol Club Barcelona s'ha implicat en La Marató per la pobresa . Els jugadors del primer equip de futbol del Barça disputaran un partit de futbol sala que enfrontarà una formació dirigida per Josep Guardiola i una altra liderada per Tito Vilanova. El partit tindrà lloc al Palau Sant Jordi el mateix 27 de maig. "Dins del programa no només hi haurà marge per a la divulgació, sinó també per a l'entreteniment", destaca Lluís Bernabé. En aquest sentit, hi haurà nombroses actuacions musicals.

stats