MITJANS PÚBLICS
Mèdia 24/05/2012

Una 'Marató' urgent per ajudar els que ajuden

TV3 i Catalunya Ràdio emeten diumenge La Marató per la pobresa, que recollirà fons per a entitats del tercer sector. Hi col·laboraran una llarga llista d'artistes i de professionals de tots dos mitjans.

Albert Castellví Roca
2 min
Sílvia Cóppulo (esquerra) obrirà La Marató per la pobresa a les 9.00 des de Catalunya Ràdio. Antoni Bassas i Agnès Marquès li agafaran el relleu a les 12.00 per TV3.

SANT JOAN DESPÍ."Totes les Maratons són oportunes però aquesta, a més, és urgent", destaca Agnès Marquès. La periodista presentarà diumenge, al costat d'Antoni Bassas, La Marató per la pobresa , que vol ser la resposta que "centenars de milers de persones" esperen per sortir de la situació d'exclusió en què es troben, recorda Marquès. El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, va xifrar ahir en "un milió i mig" els catalans que viuen en la pobresa o estan en risc de caure-hi.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Marquès i Bassas es posaran davant les càmeres de TV3 a les 12.00 i s'hi estaran, com a mínim, fins a la 1.00 de la matinada. El marcador, però, ja s'haurà posat en marxa tres hores abans. Se n'haurà encarregat Sílvia Cóppulo, que des de les 9.00 i fins a les 13.00 presentarà el primer tram del programa solidari, en aquest cas des dels micròfons de Catalunya Ràdio. I és que, a més de ser la més urgent, aquesta Marató és també la que tindrà una penetració més gran en el conjunt dels mitjans de la CCMA, que l'afronten com un projecte comú. "Tot TV3, tot Catalunya Ràdio, tota la Corporació s'hi ha bolcat", assegura el director del programa, Lluís Bernabé.

La llista de professionals de tots dos mitjans que hi participaran és gairebé interminable: presentadors d'informatius, esports i programes, personatges de Polònia , Crackòvia i el Super3, els actors de Polseres vermelles ... Tots se sumaran a la iniciativa, i alguns fins i tot s'atreviran a cantar el Va, pensiero , un dels fragments més coneguts de l'òpera de Verdi Nabucco , sota les ordres del director del programa Òpera en texans , Ramon Gener. A aquesta actuació s'hi sumaran les de Lídia Pujol, Joan Manuel Serrat, Nina, La Cubana i Macaco, entre d'altres, i la de Manu Guix, Elena Gadel i Lídia Guevara, que interpretaran el tema Un gran cor per la Marató .

Diumenge passat, el DVD que incloïa el videoclip d'aquesta cançó i que es va distribuir amb els diaris catalans es va convertir en el més venut a Catalunya, amb 40.000 còpies venudes. També han tingut una gran acceptació les xocolatines solidàries que la Federació Catalana de Pastisseria ha posat a la venda per un euro, i de les quals ja se n'han venut 36.350.

Els diners recaptats amb els DVD, les xocolatines, les 600 activitats organitzades arreu de Catalunya i el partit de futbol sala que jugaran a les 19.00 h al Palau Sant Jordi un Barça entrenat per Pep Guardiola i un altre dirigit per Tito Vilanova se sumaran als que arribin a través del telèfon 905 11 50 50 i es destinaran a entitats que treballen amb persones en situació de pobresa o en risc d'exclusió social. 235 projectes opten a rebre part dels fons, que, a causa de la urgència de la situació, es distribuiran d'aquí un mes i mig, i no, com passa amb les altres Maratons , després d'un any.

stats