UN CLÀSSIC REVISITAT
Mèdia 25/12/2011

'Marco' es fa de carn i ossos a Antena 3

Una de les sagues clàssiques de dibuixos animats pren corporeïtat. Antena 3 ha convertit Marco en una minisèrie amb actors: Ariadna Gil, Mercè Sampietro i Sergi Méndez en són els protagonistes.

à.g.m.
2 min
'Marco' es fa de carn i ossos a Antena 3

BARCELONA.Tot i que l'origen del personatge Marco és literari -el conte De los Apeninos a los Andes -, és en l'encarnació de dibuix animat que es va convertir en icona per a tota una generació d'infants dels setanta i els vuitanta. Ara aquesta història d'un nen disposat a fer un viatge transoceànic per trobar la seva mare pren corporeïtat i es converteix en minisèrie amb actors, que estrena Antena 3 dilluns a les 10 de la nit.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El paper protagonista l'interpreta el jove actor vilafranquí Sergi Méndez. Conegut per haver estat Tirso a la sèrie Hispania , ara assumeix un paper també èpic però notablement més tendre. La resta del repartiment inclou noms destacats com Ariadna Gil, Mercè Sampietro, Ernesto Alterio, Álvaro de Luna i Raúl del Pozo. A més, Ramon Fontseré i Julián Villagrán fan algunes aparicions especials en aquest miniserial de tres episodis.

La història l'ha dirigit Félix Viscarret, director d'alguns dels episodis d'Hispania i de la pel·lícula Bajo las estrellas , amb Emma Suárez i Alberto San Juan.

Com resa la popular cançó, Marco és un nen que viu en un poblet al peu de les muntanyes. La mare, que és l'única font d'ingressos de la família, ha de marxar per mantenir els dos fills. Però tot d'una deixen de tenir notícies d'ella, cosa que els posa en marxa en un viatge ple d'aventures per descobrir on para la seva mare.

Uns dibuixos del 1976

La sèrie original, que era de dibuixos animats, es va estrenar al Japó l'any 1976 i ben aviat es va exportar a Europa i a l'Amèrica Llatina. Els 52 episodis van marcar tot un estil d'animació que va facilitar l'arribada posterior de sèries com ara El perro de Flandes i Rascal, el mapache . La sèrie primer es va emetre a TVE, però tant Telecinco com Antena 3 la van reemetre. Als anys 80 es va estrenar una pel·lícula feta amb retalls de diferents episodis. A la sèrie original un personatge que va adquirir certa fama va ser el mico Amedio, que no ha estat recuperat per a aquesta minisèrie amb actors.

stats